‘Psychiater Batmankiller tipte vooraf politie’


James Holmes, enkele dagen na de schietpartij, tijdens zijn voorgeleiding in de rechtbank van Arapahoe County. © ap.

De psychiater die James Holmes behandelde, de verdachte van de schietpartij in een bioscoop in de Amerikaanse Aurora, heeft een paar weken voor de aanslag de politie gewaarschuwd voor het gedrag van haar patiënt. Dat meldt ABC News.

Bronnen konden het tv-programma niet vertellen wat de betrokken politieagent met de informatie heeft gedaan. Wel zou de agent inmiddels, in aanwezigheid van een advocaat, zijn verhoord in verband met het onderzoek naar de schietpartij, waarbij op 20 juli twaalf mensen om het leven kwamen.
Crisisteam De psychiaLynne Fenton, maakt deel uit van hetter,  crisisteam van de Universiteit van Colorado, waar de verdachte tot kort voor de aanslag medicijnen studeerde. Vorige week werd al bekend dat ze de situatie van Holmes besproken zou hebben met andere leden van het team. Ze zouden Holmes niet hebben opgeroepen voor een gesprek omdat hij aangaf zijn studie te zullen beëindigen.
Wetgeving van de staat Colorado bepaalt dat een psychiater zijn beroepsgeheim mag verbreken als sprake is van een situatie waarin patiënten een ernstige, onmiddellijke bedreiging voor anderen kunnen vormen. Ook op gezag van de rechter kan in Colorado het beroepsgeheim van psychiaters worden opgeheven.
Bron ABC News.

Lees ook

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Blunder, Censuur, Drama, Moord, Nieuws, opmerklijk nieuws en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s