Waanzinnige moeder wurgde haar 10-jarige dochtertje Jille.


Jille (inzet) werd door haar moeder om het leven gebracht. © ANP/AD.

Ernstige psychotische waanideeën hebben de 39-jarige Monique R. er op 20 september vorig jaar toe gedreven haar 10-jarige dochtertje Jille te wurgen in de tuin van het kantoor van CNV Publieke Zaken aan de Carnegielaan in Den Haag.

Volgens gedragsdeskundigen kan de schokkende daad haar daarom in het geheel niet worden toegerekend en moet zij tbs met voorwaarden krijgen. Dat bleek vandaag bij de rechtbank in Den Haag, waar R. terechtstaat.

© ANP.

De vrouw heeft bekend dat zij haar kind die dag in de tuin van het kantoor CNV Publieke Zaken in Den Haag heeft gewurgd.
Gedragsdeskundigen hebben vastgesteld dat R. destijds ernstig psychotisch was en elk gevoel voor de realiteit was verloren. Zij hebben tbs geadviseerd, omdat R. geheel ontoerekeningsvatbaar is. Officier Wouter Bos verenigt zich met dat advies.

‘Ziel laten ontstijgen’
De vrouw reed op de bewuste dag met haar twee kinderen in de auto niet naar school, maar naar haar vroegere werkgever CNV Publieke Zaken. Ze sprak daar met enkele collega’s, dronk koffie en nam haar kinderen mee de tuin in om te spelen. Volgens haar verklaring wilde zij haar ziel laten ontstijgen aan de wereld en haar kinderen daarin meenemen.

Toen haar dochtertje zich verzette tegen een gang naar de hemel, doodde ze het kind, in het bijzijn van het jongere broertje. Vervolgens liep ze met het jongetje het CNV-gebouw weer in, waar ze aan haar voormalige chef meteen opbiechtte wat zij had gedaan. ‘Ze moest dood omdat zij niet naar de hemel wilde’, zo heeft R. later bij de politie verklaard.

Intake bij psychiater
Er waren kort voor het drama signalen dat het niet goed ging met R. Zij was al bezig met een intake bij een psychiater. Desalniettemin heeft niemand in haar omgeving kunnen vermoeden dat de vrouw haar kinderen iets zou aandoen. Volgens haar ex-partner is zij ‘altijd een goede moeder geweest’. R.’s huwelijk is in april vorig jaar ontbonden, maar de ex-partners hadden ten tijde van het drama weer in toenemende mate contact.

Lees ook

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Drama, Misdaad, Misdrijf, Moord, opmerklijk nieuws, Religie, Schandalig, Tragedie, WEERZINWEKKEND en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s