Man herdenkt zijn vrouw op de zeebodem bij Costa Concordia


© afp.

De echtgenoot van een slachtoffer van de ramp met de Costa Concordia heeft vandaag in zee een duik gemaakt van 25 meter om een gedenkplaat te bevestigen op de plek waar het cruiseschip de rotsen raakte.

Door de ramp in januari voor de kust van het Italiaanse eiland Giglio kwamen 32 mensen om het leven, onder wie Maria Grazie Trecarischi. Haar lichaam is niet teruggevonden.

‘Het was erg emotioneel’, zei Elio Vincenzi na zijn duik. ‘Daar onder water was ik met haar, ik zal haar nooit vergeten.’

Op de gedenkplaat staan twee foto’s, de naam van zijn vrouw en haar geboorte- en sterfdatum.

‘Het was een menselijke stommiteit die haar wegnam, niet de zee, waar wij beiden van hielden’, aldus Vincenzi. Hij is van plan de duik elk jaar te herhalen. Het wrak van het rampschip is nog altijd niet geborgen.

Negen mensen, onder wie kapitein Francessco Schettino hangt strafrechtelijke vervolging boven het hoofd. Justitie houdt hen verantwoordelijk voor de ramp.

Lees ook

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Blunder, Drama, Fatale Blunder, Justitie, LEAKS, Noodlot Ongeval, Onrecht, Tragedie, Verhalen, Vermist en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s