Deurwaarder’s hoofd van zijn romp geschoten in Karlsruhe.


KARLSRUHE – De dader van de gijzeling in Karlsruhe, waardoor woensdag vijf mensen de dood vonden, heeft zijn slachtoffers “regelrecht geëxecuteerd” en zijn daad van tevoren beraamd. Dat zei de officier van justitie in de stad in het zuidwesten van Duitsland woensdag. De politie gaat uit van een viervoudige moord.

De gijzeling ontstond tijdens een uitzetting, waarschijnlijk van de levenspartner van de 53-jarige man, uit een bovenverdieping van een appartementencomplex rond negen uur woensdagochtend in het noordelijke deel van de stad.

De bewoner liet de deurwaarder en twee begeleiders binnen. Daarna klonken schoten en ontstond de gijzeling. De bewoner bleek zwaargewapend en verschanste zich met zijn gijzelaars in het huis.

Een speciaal team van de politie bestormde het gebouw na het middaguur, toen het leek alsof er brand was ontstaan. De gijzelnemer had een tapijt de brand gestoken. De gijzelaars waren toen al om het leven gebracht. De politie lost bij de bestorming geen schot.

De man, die geen strafblad had, schoot een 47-jarige deurwaarder, een 33-jarige medewerker van een slotendienst, de 49-jarige nieuwe bewoner van de woning die toevallig voorbijkwam en aanbelde. Daarna pleegde hij zelfmoord. Ook de 55-jarige partner van de dader en voormalige eigenaresse van de woning, werd doodgeschoten en in het huis gevonden. De politie kon echter niet zeggen wanneer zij om het leven was gebracht.

Een ambtenaar die met de deurwaarder was meegekomen, kon ontsnappen. In de woning vond de politie twee geweren, twee pistolen en een oefenhandgranaat aan. “De deurwaarder had hier geen rekening mee kunnen houden”, aldus een woordvoerder van de politie. De politie zette het gebied rond het bewuste appartementencomplex af. Diverse woonblokken werden enige tijd geëvacueerd.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Blunder, Drama, Frapant, Nieuws, Onrecht, opmerklijk nieuws, Overig, Tragedie, Verhalen, Voorspellingen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s