Voor wie is verzorgingsstaat? Een aflevering die de spijker op zijn kop slaat!


De verzorgingsstaat is oorspronkelijk bedoeld als vangnet voor mensen die niet kunnen werken. Een veelgehoorde klacht is dat dit vangnet een hangmat is geworden, waar te veel mensen in blijven liggen. Maar hangmat of niet: wie zouden er altijd aanspraak mogen maken op de voorzieningen van de verzorgingsstaat en waarom? En wat betekent het om iemand als uitvaller te bestempelen?

Main Content 1Godfried Engbersen. Godfried Engbersen is hoogleraar Algemene sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Main Content 1Evelien Tonkens. Evelien Tonkens is bijzonder hoogleraar Actief burgerschap bij de afdeling Sociologie en Antropologie van de Universiteit van Amsterdam.

Main Content 1Chris Rutenfrans. Chris Rutenfrans is criminoloog en werkt als opinieredacteur van De Volkskrant. Ook is hij vast panellid van het radioprogramma OBA Live.

Foto Godfried Engbersen: Marco Bakker

Uitzending: zondag 1 juli 12.05 uur op Nederland 1.

Met genot en grote intresse naar deze uitzending gekeken chapeau voor de gasten. En niet te vergeten de presentatie van Clairy Polak.

Een echte aanrader dit mag uw eigenlijk niet missen.

http://www.filosofischkwintet.tv/

Filosofeert u mee! Voor, tijdens en na de uitzendingen kunt u uw visie op de besproken onderwerpen geven via deze website, Facebook en Twitter.

Wilt u de opnames van een uitzending van Het Filosofisch Kwintet bijwonen? Dat kan! De opnames vinden plaats op de vrijdag voor uitzending, van 11.00 uur tot 13:00 uur in het Bimhuis te Amsterdam.
Aanmelden voor de uitzendingen kan per e-mail, via producer Pauline Veltman: pauline.veltman@human.nlDit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

Tijdens de Filosofie Nacht, in april dit jaar, was er al een uitzending van het Filosofisch Kwintet te zien
over ‘De ziel van de verzorgingsstaat’.

Vorig seizoen behandelde Het Filosofisch Kwintet de Rechtsstaat. Deze uitzendingen zijn terug te zien in het archief van deze website.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Diversen, Doofpot, Drama, Macht-Misbruik, Moraal en Fatsoensnormen, Nieuws, Normen en Waarden en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Voor wie is verzorgingsstaat? Een aflevering die de spijker op zijn kop slaat!

  1. Irene zegt:

    Geweldige uitzending , kunnen deze mensen niet in onze nieuwe regering aanschuiven.
    Zo krijgt Nederland dan toch een wijze en menselijke uitvoering!!!
    Irene

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s