We hebben er zoveel keer voorgewaarschuwd Oorlog in Culemborg


 

Screenshot van @ANP.

 De politie heeft gisteravond in Culemborg drie mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging. De aanhoudingen volgden op een conflict tussen een groep Marokkanen en een groep Molukkers. Dat heeft de politie gemeld.

© ANP.

De mannen van 47, 55 en 58 jaar waren op de vuist gegaan met hun plaatsgenoten. De politie moest alle zeilen bijzetten om de rust weer te herstellen, aldus de politie. Deze week is er zomerkermis in de Lekstad. Het is niet de eerste keer dat de aanwezigheid van de kermis voor onrust heeft gezorgd. Mogelijk volgen nog meer aanhoudingen, aldus de politie.

Tijdens de jaarwisseling in januari 2010 kwam het in de Culemborgse wijk Terweijde tot rellen tussen Marokkaanse en Molukse jongeren. De politie zette daarna dagenlang de mobiele eenheid in om de rust in de wijk te bewaren. Sindsdien komt het nog dikwijls tot confrontaties tussen de twee groepen

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Blunder, Censuur, Corruptie, Dagboek, Nieuws, Nieuws en politiek, Normen en Waarden, Onrecht, opmerklijk nieuws, Politie, Politiek en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s