Zeer zwaar noodweer vanavond op komst.


De Nederlandse spoorwegen en de brandweer zetten zich schrap voor noodweer dat in aantocht is. Vanmiddag en vanavond worden zware onweersbuien verwacht met hagel en windstoten tot honderd kilometer per uur. Er kan in korte tijd veel regen vallen. Vooral Zuid-Nederland krijgt het zwaar te verduren.

Weerplaza meldt: ‘Vanochtend valt in het zuidwesten soms lichte regen. De eerste onweersbui kan vanmiddag tot ontwikkeling komen. Dit zijn niet de zware buien waar het in de waarschuwingen overgaat, die komen pas in de avonduren. Elke onweersbui is uiteraard wel gevaarlijk, dus in de loop van de middag is het, vooral voor watersporters en buitenevenementen, verstandig om de lucht en de regenradar in de gaten te houden. De grootste kans op een losse onweersbui maken de zuidelijke provincies’.

Vanavond bereikt het gebied met zware buien ons land, waarschijnlijk net na de avondspits. De buien trekken van zuid naar noord en kunnen in het hele land plaatselijk voor overlast zorgen. De buien gaan samen met fors onweer, hoosbuien, hagel en windstoten die maximaal 100 km/uur kunnen halen. Het buiengebied passeert in ongeveer 1 tot 2 uur tijd. Na de buien waait er een forse zuidwestenwind die aan zee 6 tot 7 bft wordt met windstoten tot 80 km/uur.

Blikseminslagen
De NS waarschuwt reizigers rekening te houden met sein- en wisselstoringen door blikseminslagen. Ook kunnen er bomen op de rails vallen. Spoorbeheerder ProRail zet verspreid over het land drie diesellocomotieven klaar om gestrande treinen weg te slepen. Er worden extra ploegen monteurs achter de hand gehouden met kettingzagen. Maandagochtend ontstond een chaos op het spoor toen bij Utrecht de bliksem insloeg.

Voor het wegverkeer ziet het er wat minder slecht uit, aldus de ANWB. De ergste buien vallen pas na de avondspits. Dan moet extra voorzichtig worden gereden en kunnen wegen en viaducten onderlopen.

> Weerplaza-liveblog

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Zware regen en windstoten en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s