Luiks politiekorps moet corrupte agent opnieuw in dienst nemen


Een voormalige politieofficier, die veroordeeld werd voor slagen en verwondingen en arbitraire arrestatie, is opnieuw geïntegreerd in het politiekorps van Luik, na een arrest van de Raad van State. Dat schrijven de kranten van de groep Sud Presse.

De 38-jarige Eric L. werd veroordeeld omdat hij een automobilist enkele uren in een cel opsloot terwijl die niet dronken was, omdat hij een omstaander in het gezicht had gemept en omdat hij een man die op de grond lag slagen had toegebracht. De ex-politieman werd veroordeeld tot een celstraf van 15 maanden, waarvan twee derde met uitstel. Aangezien straffen van minder dan zes maanden niet uitgevoerd worden, belandde hij niet achter de tralies.

In december 2011 besliste de burgemeester van Luik om de politieman te ontslagen wegens ernstige fout. De man werd al in 2009 uit zijn functie ontheven maar met behoud van zijn salaris. Eric L. trok daarna naar de Raad van State om te protesteren tegen zijn ontslag en kreeg gelijk wegens onredelijke termijn voor het behandelen van zijn zaak. De reïntergratie van de man in het politiekorps valt alvast niet in goede aarde bij zijn collega’s.

 

Met dank aan Ronald.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Buitenland, Censuur, Corruptie, dwalingen, Misdaad, Nieuws, Nieuws en politiek, Normen en Waarden, O.M., opmerklijk nieuws, Politie, Rechtbank en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s