Drama nederlands gezin door explosie in het historische centrum van Conversano.


Screenshot @Epa

BARI –  UPDATE 16:28 In het puin van een van de ingestorte huizen in het Zuid-Italiaanse Conversano zijn drie lijken van een Italiaans-Nederlands gezin gevonden. Dit heeft burgemeester Giuseppe Lovascio donderdagmiddag gezegd tegen het Italiaanse persbureau ANSA. Het gaat om een man en vrouw en hun zoon van 18 maanden. Ter plaatse zijn al drie lijkwagens aangekomen

Volgens de burgemeester van Conversano lagen de drie nog in bed toen het huis ontplofte.

De explosie vond plaats om kwart voor negen in het historische centrum van Conversano, dat ten zuiden van Bari ligt. Ook enkele aangrenzende gebouwen raakten beschadigd en er vielen daardoor tien gewonden. Met honden werd gezocht naar overlevenden. Naar verluidt zijn hulpverleners ook nog op zoek naar de dochter van een Albanees stel, dat levend uit het puin is gehaald.

In ieder geval een van de ingestorte gebouwen stond leeg. Naar verluidt zijn er enkele mensen vermist uit het andere gebouw, van wie niet zeker is of ze zich in het gebouw bevonden tijdens de explosie.

Het Nederlandse gezin uit het Friese Woudsend was twee dagen geleden neergestreken in Zuid-Italië om vakantie te vieren en familie van de man te bezoeken. De man heeft in Nederland een restaurant in Harlingen.

Een medewerker van het Nederlandse consulaat in Bari is op weg naar Conversano om bijstand te verlenen.

Gaslek

Mogelijk is de explosie veroorzaakt door een gaslek, melden plaatselijke media. De ingestorte gebouwen lagen aan een nauwe straat van zo’n 4 meter breed, wat de reddingswerkzaamheden bemoeilijkt.

Door de ontploffing zijn ook andere gebouwen beschadigd en die moesten worden ontruimd. Circa 50 mensen zijn voorlopig dakloos geraakt.

Klik hier voor meer foto’s van de ravage.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Buitenland, Diversen, Drama, Fotos, Hoofd verantwoordelijke, Noodlot Ongeval en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s