M.C.Satudarah Goes Europa


Nederlandse voorzitter Ali Osman (2e links) en andere leden van Satudarah gaven een persconferentie in Duisburg. © epa.

De omstreden Nederlandse motorclub Satudarah, die aan een drugsbende is gelinkt, VOLGENS JUSTITIE EN WAT KUTKRANTEN breidt zijn activiteiten uit naar Duitsland. In Duisburg in het Ruhrgebied kwamen zaterdag zo’n 300 motorfans bijeen om een Duitse afdeling op te richten.
© epa.

Diverse Duitse media melden dat 20 leden van Brotherhood vandaag in ieder geval besloten zich aan te sluiten. De Duitse politie hield bij de bijeenkomst zaterdag permanent een oogje in het zeil.

Ook bij onze oosterburen waren er eerder al problemen met criminaliteit bij motorclubs en bloedige vetes tussen Hells Angels en Bandidos. In Keulen moesten onlangs honderden agenten worden opgetrommeld om een vechtpartij midden in de Rijnmetropool te voorkomen.

Het Openbaar Ministerie en de rechterlijke macht in Duitsland hebben hun handen vol aan de motorclubs. Er zijn al veroordelingen geweest wegens moord, mensenhandel, wapenhandel, toebrenging van lichamelijk letsel, corruptie en drugshandel.

Gespeculeerd wordt in de media of Satudarah zich daar dan ook tussen zal mengen in de toekomst. Of ze van plan zijn nog verder uit te breiden, bleek nog niet duidelijk. Tijdens een zeldzame persconferentie benadrukte de zegsman van Satudarah dat mensen zich alleen aansluiten ‘voor vreedzame motortochten’, zo schrijft Frankfurter Rundschau op zijn website.

Lees ook

© epa.
© epa.
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Frapant, M.C., Nieuws, Nieuws en politiek, Politie, Politiek en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s