Doodsangsten in Rotterdamse horrorlift: Dick Maas durft er zelfs niet in.Bewoners van de 20 verdiepingen tellende Arrheniusflat in de Rotterdamse wijk Ommoord durven de lift niet meer in. De liften maken regelmatig een vrije val, spuwen vuurspetters of stoppen er plotseling mee. ‘Doodeng!’

In blinde paniek probeerde Wil Zoomer (62) afgelopen weekend uit de lift te klauteren. De lift bungelde tussen de eerste en tweede etage. Een buurman, die eveneens vastzat, schoot te hulp. Hij gaf haar een kontje en redde ook haar hondje Mister – ‘hij is mijn alles’ – uit de penibele situatie.

Vuurspetters
‘Ik was doodsbang. De lift bonkte tegen de muur en maakt een snerpend geluid. De deur ging een stukje open en ik zag vuurspetters,’ vertelt Zoomer aan het AD/Rotterdams Dagblad.

Zoomer was niet de enige gedupeerde van de twee kapotte liften, die van donderdag tot afgelopen maandag beurtelings uitvielen.  Ook de gehandicapte Daniëlle de Bakker, 18de etage, vervloekt de ‘horrorlift’. ‘Het is wekelijkse kost dat er één kapot is.’ Zondag liet de 26-jarige vrouw, die een botziekte heeft, haar rolstoel noodgedwongen thuis en liep naar beneden. Met haar ongelijke benen was dit bijna ondoenlijk. ,,Ik heb nu veel pijn.”

Rechtszaak
Ze steunt Wil Zoomer en haar onderbuurvrouw Ans Weber, die een rechtszaak willen aanspannen tegen woningcorporatie Havensteder. Ze eisen een nieuwe liftreparateur.

Havensteder betreurt de problemen, maar benadrukt dat de liften veilig zijn. Onderzocht wordt hoe de uitval voorkomen kan worden. Om de onrust weg te nemen wil de corporatie de bewoners van 160 woningen deze week bijeen roepen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Fotos, Frapant, Geluid-tape's, Schandalig, wonderen opmerklijk nieuws en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s