Nederlander (82) en zijn vrouw gruwelijk vermoord op Vanuatu


update Op de eilandengroep Vanuatu, die in de Stille Oceaan voor de kust van Australië ligt, zijn vorige week een Nederlandse man van 82 jaar en zijn niet-Nederlandse vrouw op gruwelijke wijze vermoord. De tuinman alarmeerde de politie toen hij bloedsporen bij de deur zag. De politie vond het vermoordde echtpaar kort daarop in de slaapkamer.

Lokale media melden dat de tuinman die dag besloot te voet naar zijn werkgever te gaan, omdat hij niet zoals gewoonlijk was opgepikt. Aangekomen bij het huis was het hek dicht en stond de auto met de deur open op de oprit.

De tuinman sprong over het hek en zag bij de deur van de woning een bloederig spoor van voetafdrukken. Hij waarschuwde de politie. De politie vond de 82-jarige man in de slaapkamer met veel bloed over zijn hoofd. In dezelfde slaapkamer werd ook zijn (buitenlandse) echtgenote aangetroffen met een doorgesneden keel.

Volgens de media was zij tussen de 60 en 70 jaar oud. De Nederlander op leeftijd, die zich in het dagelijks leven verplaatste met behulp van een wandelstok, is volgens de berichtgeving van de lokale politie doodgeslagen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde de moord vandaag.

Ontsnapte gevangenen
Sinds het gruwelijke incident hebben de autoriteiten van het eiland
de bewoners gewaarschuwd op hun hoede te blijven, zo meldt Radio Australia. De politie gelooft dat gevangenen die recent ontsnapten uit de gevangenis in Port Villa, waar de Nederlander woonde, de daders kunnen zijn. Verder onderzoek moet dat uitwijzen. De Nederlandse ambassade in de Australische hoofdstad Canberra volgt dat onderzoek

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Buitenland, Moord, Nieuws, WEERZINWEKKEND en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Nederlander (82) en zijn vrouw gruwelijk vermoord op Vanuatu

  1. Jacqueline zegt:

    Ja, tuinman, vertel eens…waarom moest jij zo nodig over het hek heen springen?

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s