Een 34-jarige verdachte in Amsterdam-Oost schiet zichzelf neer.


De woning aan de Wognumerstraat. © (screenshot AT5).

update Een 34-jarige man uit Amsterdam-Noord heeft zichzelf vanmiddag neergeschoten toen de politie hem wilde arresteren. Hij is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, liet de politie Zaanstreek-Waterland weten. Hij verkeert in kritieke toestand.

Een arrestatieteam was al sinds 05.00 uur met veel mankracht aanwezig in de Wognumerstraat in Amsterdam-Noord om de vuurwapengevaarlijke verdachte in te rekenen. Onderhandelaars ondernamen meerdere pogingen om de man uit zijn huis te krijgen. Hij had zich opgesloten in zijn slaapkamer. Aanvankelijk leek de verdachte zich te willen overgeven. Kort nadat het contact met de onderhandelaar werd verbroken, klonk er een schot.De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de drievoudige Purmerlandse moordzaak. Op 20 december werden op een parkeerplaats in Purmerland (Noord-Holland) twee mannen – Arjan Koos (42) en Maurice Bouhuijs (40) – doodgeschoten. Hun lichamen werden aangetroffen naast hun auto’s. Op 19 januari vond de politie in het Noord-Hollands Kanaal in Landsmeer het lichaam van een derde man, de 34-jarige Mohamed Benbouker. Zijn familie had hem op 21 december als vermist opgegeven.

Liquidatie
De drie slachtoffers ontmoetten elkaar vlak voor hun dood op de parkeerplaats van een fastfoodrestaurant in Amsterdam-West. Het motief voor de drievoudige liquidatie lijkt een afrekening in het criminele milieu, maar de politie sluit andere scenario’s ook nog niet uit. In deze zaak arresteerde de politie in februari al een 45-jarige man uit Purmerend.

Voor de arrestatie vandaag in Amsterdam-Noord is de buurt enkele uren afgezet geweest. Twee woningen tegenover het huis van de verdachte, werden tijdelijk ontruimd.

Lees ook

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Misdaad, Misdrijf, Nieuws, Nieuws en politiek, opmerklijk nieuws, Politie en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s