Bloed van president Desi Bouterse, aan zijn handen zal nooit verdwijnen.


Krijgsraad Suriname schort zaak Decembermoorden op.

 

PARAMARIBO –  De krijgsraad in Suriname heeft besloten het proces over de Decembermoorden tijdelijk op te schorten.
 

De krijgsraad heeft het Openbaar Ministerie gevraagd hier onderzoek naar te doen. De verdachten hebben 14 dagen de tijd om in beroep te gaan tegen deze uitspraak.

In het Decembermoordenproces staan president Desi Bouterse en 21 andere verdachten terecht wegens verdenking van betrokkenheid bij de moord op 15 vooraanstaande Surinamers op 8 december 1982. De krijgsraad is in een moeilijke positie terechtgekomen doordat het Surinaamse parlement op 5 april een amnestiewet heeft aangenomen. Die bepaalt dat alle verdachten van de Decembermoorden geen straf zullen krijgen.

De rechter gaf vrijdag aan dat de amnestiewet volgens haar niet in strijd is met internationale verdragen. Maar de vraag of de amnestiewet in strijd is met de grondwet kon ze niet beantwoorden omdat ze zich daartoe niet bevoegd achtte.

Op de vorige zitting in het proces, op 13 april, hadden de advocaten van de verdachten de krijgsraad gevraagd het OM niet-ontvankelijk te verklaren. Dit omdat de amnestiewet is aangenomen en daarin staat dat het strafproces moet stoppen. Datzelfde OM vroeg in die zitting het proces te schorsen om het Constitutioneel Hof de mogelijkheid te geven te toetsen of de amnestiewet in strijd is met grondwet of internationale rechtsverdragen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Buitenland, Censuur, Corruptie, Diefstal, Film, Fotos, Geluid-tape's, Hoofd verantwoordelijke, Kroon getuigen, Macht-Misbruik, Misdaad, Misdrijf, Moord, Nieuws, Nieuws en politiek, Normen en Waarden, Politiek, Tragedie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s