‘Verdachte juweliermoord Ziya Borukcu huurt advocaat Enait in’


 

Advocaat Mohammed Enait © ANP.
Een van de twee gearresteerde verdachten van de moord op de Haagse juwelier Ruud Strattman, Ziya Borukcu, heeft advocaat Mohammed Enait ingehuurd als zijn raadsman. Enait werd bekend als ‘de handenweigerende advocaat.’

De advocaat weigerde vrouwen de hand te schudden en staat als advocaat niet op voor rechters.

De Telegraaf meldt dat volgens plaatsvervangend korpschef Haaglanden Paul van Musscher de twee verdachten zullen worden vervolgd voor gekwalificeerde doodslag. Hier staat dezelfde straf op als op moord: levenslang of dertig jaar.

Advocaat Enait was gisteren volgens de krant lange tijd aanwezig op het hoofdbureau van de Haagse politie. Daar wordt de in de Haagse Schilderswijk opgepakte Ziya Borukcu vastgehouden.

Zijn mededader Sandro Grigolia gaf zichzelf gisteravond aan bij de Nederlandse ambassade in zijn Georgische geboortestad Tbilisi. Daar was hij naartoe gevlucht.

Orthodoxe moslim
Enait kwam in 2006 in de publiciteit naar aanleiding van een door hem aangespannen rechtszaak tegen de gemeente Rotterdam. De gemeente weigerde Enait, een orthodoxe moslim, aan te nemen als klantmanager van de Sociale Dienst nadat hij in 2005 tijdens een sollicitatiegesprek kenbaar maakte dat hij vanwege zijn geloof weigerde vrouwen een hand te geven.

Afgelopen maand verklaarde het Gerechtshof in Den Haag dat de gemeente Rotterdam  in Mohammed Enait toentertijd terecht als sollicitant heeft afgewezen voor de functie van klantmanager bij de sociale dienst omdat hij weigert vrouwen een hand te schudden

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s