Taxichauffeur: ‘Ik vervoerde meisje die op Maddie leek’


Kate en Gerry McCann poseren met de foto van hoe Madeleine er nu zou uit zien, gisteren in Londen. © epa.

De Portugese taxichauffeur Antonio Castela zegt de nacht van de verdwijning van de Britse Maddie McCann een meisje te hebben opgepikt die erg op haar leek. Ze werd begeleid door vier volwassenen. Deze getuigenis zou nooit verder zijn onderzocht na haar verdwijning op 3 mei 2007. Castela’s verhaal is één van de recente sporen die Scotland Yard zal onderzoeken.

 
© epa.

De ontwikkelingen in de verdwijningszaak van Maddie maken dat haar ouders weer hoop hebben. Ze gaven aan door te gaan met zoeken. Scotland Yard vindt, in tegenstelling tot hun collega’s in Portugal, de nieuwe sporen voldoende reden om nader onderzoek te doen.

Op schoot
Antonio Castela bracht het gezelschap die bewuste avond naar een hotel in Faro, waar ze door een blauwe Jeep werden opgewacht. Onder andere de London Evening Standard maakt hier melding van. Antonio: ‘Het kleine meisje die leek op Madeleine, zat op de schoot van een man. Ik herinner me dat ik toen dacht dat het vreemd was dat ze niets tegen elkaar zeiden. Pas tegen het einde vroeg de man die naast me zat hoeveel de taxirit kostte.’

Scotland Yard onder druk
De Portugese visie van Maddies verdwijning verschilt van de Britse. Daar is de druk van de McCanns groot, onder andere van uitgever News International, dat 1 miljoen pond aan het fonds voor Maddie zou hebben geschonken. In ruil kregen ze exclusief toegang tot het boek van Maddies moeder Kate. Tot nu toe heeft het onderzoek ongeveer 2 miljoen pond gekost en hebben 29 inspecteurs een bijdrage geleverd.

Er zouden 195 nieuwe sporen zijn gevonden waardoor de McCanns blijven geloven dat ze Maddie, die intussen bijna 9 jaar zou zijn, toch nog levend zullen vinden.

Scotland Yard stort zich wel op dergelijke sporen, maar de Portugese politie ziet geen reden om het onderzoek te heropenen. ‘Maddie is overal gezien, van Brazilië tot België, en nooit heeft zo’n spoor tot iets geleid.

Ze zullen de zaak zonder een grondige reden niet meer openen. Ik kan het hen niet kwalijk nemen als ze zeggen dat ze interessantere dingen te doen hebben’, zegt Paul Luckman, uitgever van een Engelstalige krant in Portugal, Portugal News.

Lees ook

© reuters.
Vanavond, precies vijf jaar na haar verdwijning, wordt in Praia da Luz een gebedswake voor Maddie gehouden. ‘Kate komt om de zes maanden hierheen’, zegt Lesley Peeke-Vout, een Britse die een naburige flat bezit. ‘Ze wandelt door de straten waar ze ooit met haar dochter liep. Ze wil het appartement zien en naar de kerk gaan, zodat ze weet dat er nog altijd iets is. Maddies vader Gerry zien we hier minder vaak, hij heeft het druk.’
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Blunder, Censuur, Concert, Diefstal, Fatale Blunder, Madeleine McCann, Misdaad, Misdrijf, Noodlot Ongeval, Opsporing verzocht, Politie, Politiek, Tragedie, Verhalen, Vermist en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s