Samen met Piod springen we even terug naar 2008: De omstreden ex-neuroloog Ernst Jansen Steur


Omstreden neuroloog was verslaafd aan medicijnen


 

De nachtmerrie Neuroloog die foto’s verwisselde en iedereen te pas en te onpas, de ziekte Altzheimer kado gafOmstreden neuroloog was verslaafd aan medicijnen


ENSCHEDE –  De omstreden ex-neuroloog Ernst Jansen Steur van het Medisch Spectrum Twente was verslaafd aan medicijnen. De man had tegen tientallen patiënten verteld dat ze ongeneeslijk ziek waren terwijl dit niet het geval was


Op het weblog van Tom Zijlstra, destijds lid van de Raad van Bestuur van het MST en persoonlijk verantwoordelijk voor het uiteindelijke vertrek van de medisch specialist, is over de medicijnverslaving te lezen.

Hij doet een boekje open over de gang van zaken omdat bij de vertrekregeling van de neuroloog was afgesproken dat deze nooit meer aan het werk zou gaan als arts. Maar vorige week bleek dat de Twentenaar al sinds mei 2007 voor een Duitse privékliniek werkt. „Omdat de afspraken zijn geschonden, voel ik mij vrij om te vertellen hoe alles werkelijk is gegaan”, aldus Zijlstra op zijn weblog.

Volgens Zijlstra kreeg de Raad van Bestuur eind 2003 harde feiten in handen die wezen op ernstig disfunctioneren van de neuroloog en op een verslaving aan medicijnen. „Om die te bemachtigen werden recepten van collega’s vervalst. Ik heb terstond de Inspectie ingelicht en hem persoonlijk gedwongen zich ziek te melden en te laten behandelen”, schrijft de voormalig MST-bestuurder op zijn weblog.

Direct na de jaarwisseling werd een vertrekregeling getroffen met de omstreden medisch specialist. Daarbij zou zijn salaris van 10.000 euro per maand nog een jaar lang zijn uitbetaald, meldt TC Tubantia. Om te voorkomen dat de neuroloog opnieuw in de fout zou gaan, moest de arts een document ondertekenen waarin hij verklaarde dat hij nooit meer zijn vak als neuroloog zou uitoefenen.

Volgens Zijlstra werden alle slachtoffers direct op de hoogte gebracht en geholpen door andere neurologen. De verzekeraar van het MST heeft inmiddels enkele patiënten schadeloos gesteld, bevestigde een woordvoerder van het MST dinsdag. Het MST wilde niet reageren op de vraag om hoeveel slachtoffers en welke bedragen het gaat.

Bij letselschadebureau Drost in Almelo zijn inmiddels al tachtig klachten binnengekomen over de neuroloog. In de meeste gevallen gaat het om ex-patiënten van het MST waarbij de ziekte van Alzheimer werd vastgesteld, terwijl dit niet het geval was. Daardoor kregen ze verkeerde medicijnen voorgeschreven. Het Openbaar Ministerie in Almelo onderzoekt momenteel of de medisch specialist kan worden vervolgd.

<!– –><!– –>

Home

<!– –><!– –>

 

<!– –><!– –>

In de uitzending van pauw&Witteman van 19 januari 2009, 2 slachtoffers en een schadeletseladvocaat
 
Bron o.a. Piod die destijds op zoektoch ging naar deze foute neuroloog.
 
Binnenkort komen er meer dan 400 (Artsen) die alle eeds en code’s nalieten over het ontbreken van basale fatsoensnormen een Gotspe.
 
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Samen met Piod springen we even terug naar 2008: De omstreden ex-neuroloog Ernst Jansen Steur

  1. isabelswaarheid zegt:

    Reblogged this on isabelswaarheid and commented:
    Met dank aan Piod en Michael van Olffen staan mensen niet stil net als wij ook niet. We kunnen niet altijd stil blijven maar moeten naar buiten treden! plicht!

  2. Pingback: Samen met Piod springen we even terug naar 2008: De omstreden ex-neuroloog Ernst Jansen Steur | isabelswaarheid

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s