Politie heeft ruim 75 tips ontvangen na overval en moord in Den Haag


© Politie Haaglanden.

update De politie heeft tot nu toe ruim 75 tips ontvangen over de gewelddadige overval op een juwelierszaak in Den Haag waardoor woensdag de 47-jarige eigenaar om het leven kwam. De hoofdofficier van justitie in Den Haag heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van de daders.

© Google Streetview.

De tips die zijn binnen gekomen, kwamen uit binnen- en buitenland.

Flyers
Vanmiddag gaat de politie flyers in de buurt van de Beeklaan uitdelen. Ook worden er billboards neergezet. ‘We doen er alles aan om de daders op te sporen’, zei een politiewoordvoerster.

5000 euro extra
Een vrouw die zo geraakt is door het drama, heeft daarnaast nog eens 5000 euro toegezegd voor de gouden tip. Dat meldde een woordvoerster van de politie gisteravond. Eerder op de dag werden beelden van de overval vrijgegeven.

Twee mannen overvielen de juwelier woensdag om 12.30 uur in zijn winkel Lapidee aan de Beeklaan. De man werd neergeschoten en overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Ruim 25 rechercheurs zijn op de zaak gezet. Met het vrijgeven van de foto’s en de beelden verwacht het rechercheteam meer informatie te krijgen over de identiteit en verblijfplaats van de twee verdachten, aldus de politie.

Op de bewakingsbeelden, die via internet zijn verspreid en vrijdagavond deels ook op televisie zijn uitgezonden, is te zien hoe de twee overvallers rustig binnenkomen en eerst wat sieraden bekijken die op de toonbank staan. Even later hebben ze allebei een pistool in de hand waarmee ze de juwelier onder schot houden. Het neerschieten van het slachtoffer is uit het verspreide filmpje gehouden.

Lees ook

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, Misdaad, Misdrijf, Moord, Nieuws, O.M., Opsporing verzocht, Overval en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s