‘Vermiste Madeleine McCann mogelijk nog in leven’


Maddie zou er nu zo uit zien volgens de Londense politie. © Metropolitan Police/Teri Blythe.

update Het sinds 2007 vermiste Britse meisje Madeleine McCann is mogelijk nog in leven. Dit heeft de Londense politie vandaag gezegd. Madeleine verdween kort voor haar 4de verjaardag toen het gezin op vakantie was in Portugal. Ze zou nu 9 jaar moeten zijn.

Madeleine McCann in 2007. © ap.

De Britse politie heeft sinds kort de beschikking over 40.000 documenten (zo’n 100.000 pagina’s) over de verdwijning van Madeleine McCann. Het team van 35 detectives, die de stukken momenteel doorspit, heeft daarom goede hoop eindelijk de zaak op te lossen.

‘De kans hierop was nooit groter’, zegt Andy Redwood, die leiding geeft aan het onderzoek. Het betreft documenten van privédetectives die door de familie McCann zijn ingehuurd, de Portugese en de Britse politie. Bij het onderzoek van het bewijsmateriaal zijn 195 nieuwe aanwijzingen gevonden.

Redwood vertelt vanavond in een interview met de BCC over het nieuwe onderzoek. ‘Ergens in dit materiaal ligt het antwoord.’ Volgens persbureau AP heeft hij geproken over aanwijzingen die erop duiden dat het meisje ontvoerd kan zijn door criminelen.

De Britse politie heeft een nieuwe foto van Maddie, zoals ze er nu uit zou zien, vandaag op Twitter en haar internetsite geplaatst. De fotomontage is in samenwerking met de familie van Madeleine gemaakt.

Lees ook

Het vakantieverblijf in Praia de Luz.

Volgende week donderdag is het vijf jaar geleden dat het Britse meisje verdween in het Portugese Praia de Luz. Madeleine verdween toen haar ouders met vrienden zaten te eten in het restaurant van het vakantieoord waar ze verbleven. Ondanks een grootschalig politieonderzoek en enorme publiciteit over de hele wereld werd het meisje nooit gevonden.

De Portugese politie sloot het onderzoek naar de vermissing in 2008 af, maar Scotland Yard wil dat het onderzoek wordt heropend. De Portugese politie verleent wel nog altijd medewerking aan de Londense rechercheurs, zegt Redwood, die zeven keer in Portugal is geweest voor het onderzoek.

Detectives release age progression pic of Madeleine McCann showing how she would look at 9yrs old twitpic pic.twitter.com/8Ho17oNm

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Blunder, Buitenland, CIA, Diefstal, Doofpot, Drama, F.B.I., Familie, Fatale Blunder, Film, Film opname, Macht-Misbruik, Madeleine McCann, Misdaad, Misdrijf, Nieuws, opmerklijk nieuws, Pedosexueel, Politie, Vermist, wonderen opmerklijk nieuws en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s