Haagse juwelier doodgeschoten bij overval


Burgemeester Den Haag: “Gruwelijke en laffe daad”

Haagse juwelier komt om na overval

DEN HAAG –  Bij een gewelddadige overval is de 46-jarige eigenaar Ruud Stratmann van juwelier Lapidee aan de Beeklaan in Den Haag woensdagmiddag om het leven gekomen.

De overval gebeurde rond 12.30 uur en werd gepleegd door een of meerdere mannen. Er heeft een gevecht plaatsgevonden tussen de overvaller(s) en de eigenaar.

De zwaargewonde man werd door de politie gevonden na een melding van de overval. De man is nog gereanimeerd, maar de hulp mocht niet meer baten. Hij overleed later in het ziekenhuis. Dat meldt RTV West. Ook over de verwondingen waaraan de man is overleden, is nog niets bekend.

Direct na de fatale overval kamde de politie met honden en een helikopter de omgeving uit. Van de daders ontbreekt tot nu toe elk spoor.

De vrouw van de eigenaar was op het moment van de overval niet in de juwelier. Zij is opgevangen door Slachtofferhulp.

‘Gruwelijk en laf’

Burgemeester Jozias van Aartsen zegt in een politiebericht: “Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van het slachtoffer van deze gruwelijke en laffe overval. Politie en OM zetten alles op alles om de dader of daders te pakken. Het is walgelijk dat er in onze samenleving lieden zijn die het leven van een mens, van een hardwerkende ondernemer, ondergeschikt maken aan hun ziekelijke hebzucht.”

Eerdere overval

De juwelier zou in september 2007 ook al een keer zijn overvallen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Diefstal, Misdaad, Misdrijf, Moord, Opsporing verzocht, Politiek, Tragedie, Vermist en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s