Moeder die zoontje vermoorde steekt zichzelf in brand


© Thinkstock.

Een vrouw die veertien jaar geleden haar, toen vijfjarige, zoontje vermoordde, heeft zich op een treintoilet in brand gestoken. Tijdens de rit van Northampton naar Londen overgoot Rachel James, voorheen bekend als Helen Philips, zich met benzine en stak zichzelf aan.

Rachel James.

Passagiers in de trein zagen vlammen uit het treintoilet komen. ‘Een steekvlam ging pal langs me heen’, zegt een van de reizigers die getuige was van de zelfmoord. ‘Ik rende naar de wc en hoorde haar schreeuwen. Niet om hulp, maar van pijn.’

De passagier trok terstond aan de noodrem, sprong uit het treinstel en waarschuwde de machinist. Veertig andere reizigers konden zich eveneens uit de voeten te maken. Zij wisten wandelend over het spoor het station Leighton Buzzard in Bedfordshire te bereiken.

Onder ogen zien
Volgens een vriendin, waar ze de avond ervoor had doorgebracht, was James erg depressief. Het was namelijk precies veertien jaar geleden dat zij haar zoontje Perry van het leven beroofde. ‘Ik moet het onder ogen zien’, had ze tegen Marlene Glover gezegd.

Volgens Glover wilde James graag contact met haar overgebleven zoon Aaron, maar de pogingen daartoe mislukten. Zo ook met haar twee adoptiekinderen. James liet, naast een zelfmoordbriefje, een aantal spaarboekjes voor haar kinderen achter.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Brand, Buitenland, Hoofd verantwoordelijke, Misdaad, Misdrijf, Moord, Nieuws, opmerklijk nieuws, Tragedie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s