Door een frontale treinbotsing zaterdagavond in Amsterdam zijn zeker 33 mensen zwaargewond geraakt


AMSTERDAM –  Door de frontale treinbotsing zaterdagavond in Amsterdam zijn zeker 33 mensen zwaargewond geraakt. Dat meldde een woordvoerster van de Nederlandse Spoorwegen. Volgens haar is onder meer sprake van botbreuken en zware kneuzingen.

Van de gewonden zaten er 19 in de sneltrein van Den Helder naar Nijmegen. De overige 14 zaten in de stoptrein van Amsterdam naar Uitgeest.

De NS meldde eerder een totaal van 48 gewonden, van wie 8 in de sneltrein en 40 in de stoptrein. Volgens de woordvoerster ligt het totale aantal gewonden mogelijk inderdaad hoger dan de 33 zwaargewonden, maar gaat het bij hen om lichtere verwondingen.

Het ongeval is kort na zes uur gebeurd op de Singelgrachtbrug ter hoogte van het Westerpark tussen station Amsterdam-Sloterdijk en Amsterdam-Centraal. De hulpdiensten zijn massaal ter plekke om mensen in de treinen te helpen.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid en de Inspectie Leefomgeving en Transport stellen een onderzoek in naar de treinbotsing. Beide instanties meldden dat ze onderzoekers naar de plek van het ongeval hebben gestuurd. De materiële schade is op het eerste gezicht groot, zo heeft de woordvoerster van de Inspectie Leefomgeving en Transport gehoord van de inspecteur die al ter plaatse is. Twee andere inspecteurs zijn nog onderweg naar de plaats van het ongeval.

Door de aanrijding rijden er aan de westkant van Amsterdam geen treinen. Dat betekent onder meer dat tussen Amsterdam-Centraal en luchthaven Schiphol geen treinen rijden. Spoorbeheerder ProRail verwacht dat de stremmingen de rest van de dag duren

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Blunder, Drama, Fatale Blunder, Nieuws, Noodlot Ongeval, opmerklijk nieuws, Rampen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s