Soldaten VS poseren met verminkte lijken


Soldaten van de 82ste Airborne Division in Afghanistan. © reuters.

De 82ste airborne divisie van het Amerikaanse leger in Afghanistan is in opspraak geraakt nadat 18 foto’s uit dat land zijn gepubliceerd, waarop Amerikaanse troepen zichzelf laten fotograferen met het stoffelijk overschot van een Afghaanse zelfmoordenaar.

De schokkende foto’s zijn vandaag gepubliceerd door de Los Angeles Times. Het Amerikaanse leger is begonnen met een strafrechtelijk onderzoek naar wie de verspreider is van de foto’s.

De foto’s stammen uit februari 2010. De troepen hadden destijds de opdracht gekregen om de identiteit van de aanslagpleger te achterhalen. Het lichaam van de gedode Afghanen zouden zich hebben bevonden op een politiebureau in de provincie Zabol.

Verminkt lichaam
Op een van de foto’s die de krant op de website toont is te zien hoe Afghanen en Amerikaanse soldaten gezamenlijk de benen van een uiteen gereten lichaam vasthouden. Enkele maanden later zou zich nog een soortgelijk geval hebben voorgedaan, waarbij opnieuw de spot werd gedreven met de stoffelijke overschotten van vijandige strijders die zichzelf per ongeluk opbliezen bij het plaatsen van een bermbom.

De inzender van de foto’s verklaart aan de krant dat deze zijn ingestuurd om aandacht te genereren voor de veiligheidsrisico’s die Amerikanen in Afghanistan lopen en als waarschuwing tegen het verval van gezag en moraliteit.

Bewerkt door: Coen Brandhorst
18-4-12 – 14:03  bron: L.A. Times

Lees ook

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Buitenland, CIA, Drama, F.B.I., Film, Film opname, Geluid-tape's, LEAKS, Militair ingrijpen, Moraal en Fatsoensnormen, Nieuws, Nieuws en politiek, Normen en Waarden en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Soldaten VS poseren met verminkte lijken

  1. Jacqueline zegt:

    Ach, gaan ze een strafrechtelijk onderzoek instellen naar wie de foto’s heeft verspreid heeft?
    Er zou een strafrechtelijk onderzoek moeten komen naar die gasten die de soldaten volledig gestoord gemaakt hebben. Ministers, generaals, luitenantjes e.d. Wederom de omgekeerde wereld….

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s