Familie MIVB-controleur geschokt: “Advocaten minimaliseren drama”


door: Stig Geukens , Matthias Van den Bossche − 10/04/12, 15u40  − Bron: belga.be

© photo news.

De familie van Iliaz Tahiraj, de 56-jarige MIVB-controleur die zaterdag om het leven kwam bij een agressie na een ongeval, is diep geschokt door de verklaringen van meesters David Ribant en Laurent Kennes. Dat zijn de advocaten van de 28-jarige verdachte Alexandre V. In de ogen van de familie zijn die uitlatingen een banalisering en minimalisering van het gewelddadige drama dat zich voordeed.

Meesters Ribant en Kennes verklaarden zondag, na de aanhouding van hun cliënt, dat hij spijt had van zijn daad en nooit de bedoeling had de MIVB-controleur te doden. Volgens beide advocaten mocht hun cliënt zijn vriend, die bij het ongeval gewond geraakt was, niet begeleiden in de ziekenwagen en deelde hij nadien één slag uit aan Tahiraj. “Dat gebeurde in een context waarover de autoriteiten zich nog moeten uitspreken”, aldus de advocaten.

“Het gaat hier duidelijk om een strategie van een aanvaller die zich wentelt in een slachtofferrol en die, bovendien, ter herinnering, niets anders deed dan op laffe wijze de vlucht te nemen na de heer Tahiraj dodelijke slagen te hebben toebedeeld”, zegt de familie Tahiraj in een persbericht. “Men mag vooral niet vergeten dat er slechts één slachtoffer is ten gevolge van de feiten, namelijk meneer Tahiraj, overleden bij de uitoefening van zijn functie.”

De familie hoopt dat het onderzoek in alle sereniteit kan voortgaan, zonder onnodige mediatisering.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Drama, Hoofd verantwoordelijke, Misdaad, Misdrijf, Moord, Moraal en Fatsoensnormen, Nieuws, Noodlot Ongeval, Normen en Waarden, opmerklijk nieuws en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s