Top”Ambtenaar ruim 7 jaar PION van de Russen.”


Ambtenaar verdacht van betrokkenheid spionage

DEN HAAG –  Een 60-jarige ambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag wordt verdacht van omkoping en het lekken van vertrouwelijke informatie, mogelijk staatsgeheimen. Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag maakte vrijdag bekend dat de man 7 jaar lang gegevens van Buitenlandse Zaken zou hebben doorgespeeld aan een echtpaar in Duitsland dat voor de Russen zou spioneren.

Voor de informatie die de consulair medewerker aan Duitsland leverde, kreeg de man volgens justitie maandelijks geld. Er wordt nog uitgezocht of het om staatsgeheime informatie gaat. Hij wordt er in elk geval nu al van verdacht dat hij voorbereidingen heeft getroffen om het verspreiden van staatsgeheimen mogelijk te maken, aldus het OM.

De zaak tegen de Nederlandse consulair medewerker kwam aan het licht in het Duitse onderzoek naar het spionage-echtpaar. Het OM meldde dat de ambtenaar op 24 maart is opgepakt. Vrijdag heeft de onderzoeksrechter beslist dat justitie hem de komende 14 dagen mag vasthouden.

Het echtpaar in Duitsland zit al sinds 18 oktober vorig jaar vast, omdat zij gespioneerd zouden hebben voor een Russische inlichtingendienst. Justitie in Duitsland verzocht Nederland om hulp, waarop de Rijksrecherche onderzoek is gaan doen. Inlichtingendienst AIVD heeft meerdere ambtsberichten over de zaak gemaakt.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Corruptie, Dagboek, Defensie, Hoofd verantwoordelijke, LEAKS, Macht-Misbruik, Maffia-Media, Misdaad, Moraal en Fatsoensnormen, Nieuws, Nieuws en politiek, Normen en Waarden, Opsporing verzocht, Overig, Politie, Politiek en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s