Willem Holleeder nog steeds zwaar verdacht bij liquidaties.


De kans dat justitie alsnog actie tegen Willem Holleeder onderneemt wegens zijn veronderstelde betrokkenheid bij liquidaties, is nog steeds aanwezig. ‘Als de tijd rijp is, gaat Holleeder dat als eerste merken en horen’, zei officier van justitie Betty Wind vandaag op een zitting in het liquidatieproces Passage.

Dat Holleeder niet in ‘Passage’ terechtstaat, is vooral het gevolg van het feit dat kroongetuige Peter la S. zijn verklaringen over buiten het proces liet houden, uit angst voor represailles. Pas in oktober bleek dat La S. Holleeder heeft aangewezen als opdrachtgever van moorden. Daarbij zou Holleeder samen hebben geopereerd met Dino Soerel, die wel verdachte is in het Passageproces.
 
Holleeder kwam eind januari vrij uit de gevangenis, na het uitzitten van een straf wegens afpersing. La S. had verwacht dat justitie hem vóór dat moment in zijn cel zou aanhouden, voor zijn rol in de onderwereldmoorden. Volgens officier Wind zou het sinds 2009 lopende liquidatieproces onaanvaardbare vertraging hebben opgelopen als Holleeder er alsnog in zou zijn meegenomen. Maar ‘het is nooit de bedoeling geweest Holleeder te vrijwaren van verdere stappen.’ Of en hoe die stappen concreet vorm zullen krijgen, wilde Wind maandag niet prijsgeven.
 
Winds uitlatingen over Holleeder waren onderdeel van een reactie van het Openbaar Ministerie op een pleidooi van Soerels advocaat Nico Meijering, die het voorarrest van zijn cliënt opgeheven wil hebben. Volgens Meijering heeft het achterhouden van Peter la S.’ verklaringen over Holleeder gevolgen gehad voor Soerel, die zaken aangewreven zou hebben gekregen die eigenlijk bij Holleeder thuishoren. Het OM bestrijdt dat.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Blunder, Diversen, Frapant, LEAKS, Maffia-Media, Misdaad, Nieuws, opmerklijk nieuws, Politie, Politiek, Verhalen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Willem Holleeder nog steeds zwaar verdacht bij liquidaties.

  1. FRANS zegt:

    Zal wel meevallen met La Serpe als kroongetuige van een dikke 4 miljoen.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s