‘Sekte noemt busramp straf van God’


 
 

 

Steunbetuigingen bij de school in Lommel. © anp.

In België is dit weekeinde ophef ontstaan na enkele incidenten bij misvieringen, waar mensen hardop hebben geroepen dat de busramp in Zwitserland een ‘straf van God’ is geweest. De Leuvense deken Dirk De Gendt denkt dat een sekte misbruik wil maken van het dramatische busongeval in Zwitserland.

De Leuvense deken Dirk De Gendt.

Zowel tijdens een kerkdienst in Leuven als in Aarschot zijn er dit weekend mensen geweest die dergelijke uitlatingen luidop hebben geroepen. Ook tijdens de gebedswake in de Leuvense Sint-Pieterskerk afgelopen woensdag was er iemand die opstond en in het midden van de gang het woord wilde nemen.

De Gendt: ‘De Leuvense politie heeft dit toen door een snel optreden kunnen verhinderen. Het lijkt er dus op dat zulks georkestreerd is.’ Ook ‘Het Nieuws’ van VTM bericht over de incidenten, onder meer ook in de kerk van Lommel.
 
Totaal ongepast
De Leuvense deken vindt dat dergelijke dingen op dit ogenblik niet door de beugel kunnen en heeft de politie op de hoogte gebracht. ‘Het dramatisch gebeuren roept al meer dan voldoende schuldvragen op. Dergelijke beweringen op dit ogenblik voor de voeten van de ouders en hulpverleners werpen is totaal ongepast en past geenszins in het mensbeeld dat wij als christenen hebben’, aldus De Gendt.
 
Amerikaanse sekte
De praktijken doen denken aan de Westboro Baptist Church, een Amerikaanse sekte die onder andere begrafenissen van militairen verstoort. De sekte ziet de dood van de soldaten of andere ongelukken en rampen als de wraak van God, die Amerika straft omdat sommige staten zaken als het homohuwelijk toelaten

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Blunder, Drama, Moraal en Fatsoensnormen, Nieuws, Noodlot Ongeval, opmerklijk nieuws, Politiek, Religie, School, Tragedie, wonderen opmerklijk nieuws en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s