‘Politie liet caféruzie militairen escaleren’ uit onervarenheid.


Het Stratumseind in Eindhoven. FOTO ANP

De Eindhovense politie wist zich afgelopen september geen raad met het wangedrag van een grote groep militairen in en buiten een café op het Stratumseind. Tegen de afspraken weigerden onervaren agenten een agressieve militair te boeien toen een portier hem overdroeg.

Het conflict escaleerde op het Stratumseind toen agenten te paard met wapenstok ingrepen, onschuldige cafégangers troffen en de militairen zich tegen de politie keerden.

De uitbater van café Santé en portiers hebben dat donderdag verklaard in het kort geding dat ze aanspanden tegen een tijdelijke sluiting op uitgaansnachten door burgemeester Rob van Gijzel vanwege het incident.

De gemeente erkende donderdag dat de communicatie tussen portiers en agenten beter kon en legde uit dat het voor de burgemeester reden was om de sluiting te beperken tot uitgaansnachten.

(ANP/Redactie)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Blunder, Fatale Blunder, Hoofd verantwoordelijke, Moraal en Fatsoensnormen, Nieuws, Nieuws en politiek, opmerklijk nieuws, Politie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s