Patiënten doen aangifte tegen VUmc en Eyeworks.: Advocaat Plasman: Het kwaad is al geschied© ANP
Zeker drie patiënten doen aangifte tegen het Amsterdamse ziekenhuis VUmc, behandelend artsen en producent Eyeworks omdat ze tegen hun zin gefilmd zijn op de spoedeisende hulp. Een aantal anderen overweegt aangifte. Dat heeft advocaat Peter Plasman laten weten. Begin volgende week doet hij de aangifte.

Het VUmc en Eyeworks maakten de opnames voor het inmiddels geschrapte het RTL4-programma ’24 uur: tussen leven en dood’.

Hierover ontstond ophef toen het programma Nieuwsuur vorige week een man opvoerde wiens dochter pas achteraf hoorde dat ze gefilmd was. Plasman is vanavond te gast in Nieuwsuur om de aangifte toe te lichten.

‘Met de opnames is het beroepsgeheim van artsen geschonden’, aldus Plasman. ‘Dat het programma nu geschrapt is, doet daar niks aan af. Het kwaad is al geschied.’

Eerder lieten al onder meer de artsenfederatie KNMG en patiëntenorganisatie NPCF weten dat er nooit gefilmd had mogen worden zonder toestemming vooraf van de patiënten. (ANP/Redactie)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Blunder, Diversen, Drama, dwalingen, Fatale Blunder, Film, Fotos, Geluid-tape's, Moraal en Fatsoensnormen, Nieuws, Nieuws en politiek, Noodlot Ongeval, Normen en Waarden, opmerklijk nieuws, Politiek, Religie, Televisie, Tragedie, Werk en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s