In Mexico is er een vaccin tegen heroïneverslaving op mensen getest


Wetenschappers uit Mexico is het gelukt om een vaccin tegen heroïneverslaving te maken. Het middel werd al succesvol op muizen getest, en is nu klaar voor proeven op mensen.

Het medicijn zou het lichaam immuun maken voor de effecten van de drugs.

Verslaafden zouden, als zij het middel gebruiken, bij het roken of inspuiten van heroïne geen gevoel van euforie meer krijgen. Hierdoor zouden drugsgebruikers ook de drang om heroïne te gebruiken verliezen.

Het medicijn is evenwel alleen bedoeld voor zwaar verslaafden, zegt Maria Elena Median. Zij is directeur van het Mexicaans Nationaal Instituut voor Psychiatrie. Alleen als alle andere afkickmethodes zijn geprobeerd, en mislukt, zal het nieuwe middel worden aangewend.

De Mexicanen zijn er als eerste in geslaagd hun vinding op mensen te testen. Het Californische Scripps Onderzoeksinstituur heeft wel succes geboekt bij tests op ratten, maar is nog niet klaar voor menselijke proeven. Het instituut test overigens wel vaccins tegen cocaïne- en nicotineverslavind op proefpersonen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Frapant, Nieuws, opmerklijk nieuws, Religie, Verhalen, wonderen opmerklijk nieuws en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s