Joran van der Sloot zoekt 20 mille om terugkeer naar Castro-gevangenis te ‘kopen’


 

                                                                   © afp

Joran van der Sloot is vastbesloten terug te keren naar de relatief comfortabele Castro-gevangenis in de Peruaanse hoofdstad Lima. Hij zit op dit moment zijn celstraf van 28 jaar uit voor de moord op Stephany Flores, in het zwaardere regime van de Piedras Gordas gevangenis.

Dat meldt Radaronline. Van der Sloot heeft zijn advocaat Jose Luis Jimenez Navarro ontslagen en maakt nu gebruik van de diensten van een nieuwe advocaat, wiens naam niet bekend is gemaakt. Jimenez is ontslagen omdat hij de terugkeer naar Castro nog niet bewerkstelligd heeft. Hem wordt door Van der Sloot ook een ‘slappe houding’ verweten.

De voormalig advocaat was van mening dat de overplaatsing direct na een veroordeling zeer ongebruikelijk is en dat er geen grond voor is. Hij is ervan overtuigd dat de familie van Stephany Flores de hand heeft gehad in de overplaatsing. ‘Maar dat kunnen we nooit bewijzen’, zei hij.

Belangrijkste taak van zijn nieuwe raadsman wordt om Joran te laten verplaatsen naar een gevangenis waar het verblijf aangenamer is dan waar hij nu zit. Naar verluidt zou Van der Sloot op zoek zijn naar 20.000 dollar om zijn verhuizing te ‘bekostigen’.

Dat komt in de praktijk neer op het omkopen van gevangenispersoneel en ambtenaren. Joran verklaarde eerder zich erg ongelukkig te voelen in zijn nieuwe cel, terwijl hij in de Castrogevangins een comfortabel bestaan leidde.

Joran zou volgens Radaronline nog steeds aankloppen bij zijn weldoenster Mary Hamer (55) voor geld. Zij kondigde echter eerder aan dat ze blut was, nadat ze al haar spaargeld had gedoneerd aan Van der Sloot.

(Coen Brandhorst)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Corruptie, Diversen, Drama, Hoofd verantwoordelijke, Joran van der Sloot, Misdaad, Moord, Moraal en Fatsoensnormen, Nieuws, Nieuws en politiek, Normen en Waarden, opmerklijk nieuws, Politie, Vermist en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s