burgemeester Eberhard van der Laan Ajax weg, Angels weg, koninginnedag weg, Satudarah weg.


Amsterdam sluit café Satudarah-leden

Café Zuid aan de Rijnstraat in Amsterdam wordt op last van de gemeente gesloten. ©Street View

Leden van de Amsterdamse afdeling van motorclub Satudarah kunnen binnenkort niet langer terecht in café Zuid in de Rijnstraat. De gemeente heeft de vergunningen voor de horecagelegenheid geweigerd, waardoor de uitbater binnen 4 weken de tent moet sluiten. Een woordvoerder van burgemeester Eberhard van der Laan bevestigde dit zaterdag naar aanleiding van een bericht in Het Parool.

De gemeente weigert de benodigde vergunningen op grond van de wet Bibob. Ze vreest dat het café, dat bekendstaat als een ontmoetingsplek voor de motorclub, zou kunnen worden gebruikt voor criminele doeleinden. De eigenares heeft volgens de zegsman geweigerd de gevraagde informatie te verstrekken.

Eerder deze week moest de hoofdstedelijke afdeling van de Hells Angels zijn biezen pakken op het clubterrein aan de H.J.E. Wenckebachweg. De gemeente wil het gebied herontwikkelen en na een onteigeningsprocedure moest de motorclub vertrekken.

De H.A. moesten helemaal niet hun biezen pakken aangezien ze al 15 jaar bezig waren met onderhandelingen voor een ander locatie.

De gemeeente dacht ze daar gratis weg te krijgen, via de wet Bibob, Foutje 400.000 euro koste dat. Wat deze kroeg misdaan heeft is een raadsel. Maar sluit eens het plein in Den Haag brievenpissers via de wet Bibob witte boorden criminaliteit en ANP wel de waarheid graag schrijven.

(ANP/Redactie)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Blunder, Hoofd verantwoordelijke, Misdaad, Nieuws, Nieuws en politiek, Satire, Verhalen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s