Als je het koud hebt verwarm je met een Deken Orde van Advocaten


Deken Orde van Advocaten

Komt u er met uw advocaat niet uit, weet u niet precies wat u van uw advocaat mag verwachten of vind u het lastig de zaak met hem zelf te bespreken, dan kunt u zich wenden tot de zogeheten deken van de Orde van Advocaten in de regio waar uw advocaat werkt. Deze deken is een advocaat die is gekozen om toezicht te houden op alle advocaten in zijn arrondissement.

Hij krijgt alle klachten van cliënten op zijn bureau, maar grijpt ook in als hij om andere redenen de indruk heeft dat een advocaat zich niet aan de regels houdt.

 

klachtenafhandeling

Als de deken uw klacht op zijn bureau krijgt, zal hij deze in behandeling nemen, de zaak onderzoeken en – afhankelijk van soort en omvang van de klacht – proberen te bemiddelen tussen u en uw advocaat of de zaak voorleggen aan de tuchtrechter. Als u erop staat, is de deken overigens verplicht om de zaak in ieder geval door te sturen naar de tuchtrechter, de Raad van Discipline.

Als uw klacht iemand betreft die verbonden is aan de lokale Orde van Advocaten, dan zal de deken de klacht laten doorgeleiden naar de deken van een andere regio, zodat u altijd op voldoende onafhankelijkheid kunt rekenen bij de behandeling van uw klacht.

Bron .advocatenorde.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Blunder, Diversen, Frapant, Hoofd verantwoordelijke, Klokkenluideronline, Moraal en Fatsoensnormen, Nieuws, Nieuws en politiek, Normen en Waarden, opmerklijk nieuws, Overig, Verhalen, Werk en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s