Topman producent Jean-Claude Mas PIP-implantaten opgepakt


PARIJS –  Jean-Claude Mas, de oprichter en baas van de Franse implantatenfabrikant Poly Implant Prothèse (PIP), is donderdag aangehouden. Dat hebben politiebronnen laten weten.

Politiebronnen zeiden dat Mas (72) en zijn levenspartner, tevens compagnon, rond 07.00 uur zijn aangehouden in hun woning in het zuiden van Frankrijk. Het huis is doorzocht. Justitie in de zuidelijke havenstad Marseille leidt het onderzoek.

De borstimplantaten van PIP raakten de afgelopen maanden in opspraak omdat ze ondeugdelijk zouden zijn gemaakt en daardoor mogelijk risico’s voor de gezondheid van de drager vormen. Mas was spoorloos sinds het bedrijf in maart vorig jaar werd stilgelegd. Toen was uitgekomen dat hij een niet-goedgekeurde gel had gebruikt. De protheses worden nu in verband gebracht met kanker, hoewel hiervoor geen bewijs is geleverd

Tussen de 300.000 en 500.000 vrouwen wereldwijd kunnen de betreffende implantaten in hun borsten bij zich dragen. Frankrijk heeft de circa 30.000 Franse vrouwen met PIP-implantaten in december aangeraden die te laten verwijderen. Andere landen gaven hetzelfde advies.

Nederland reageerde iets terughoudender. Vrouwen die de PIP-implantaten dragen, kregen het advies zich te melden bij een arts om zich te laten controleren. In Nederland zijn naar schatting tussen 1000 en 1400 vrouwen gedupeerd.

Eind december gelastte Interpol de opsporing en arrestatie van Mas op verzoek van de politie in Costa Rica. De politie in Frankrijk liet donderdag weten dat de PIP-directeur en zijn partner mogelijk worden vervolgd op verdenking van doodslag en zware mishandeling.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Corruptie, Hoofd verantwoordelijke, Misdaad, Moord, Moraal en Fatsoensnormen, Nieuws, Normen en Waarden, opmerklijk nieuws, Tragedie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s