Het openbaar Ministerie in Amsterdam gaat ex-directeur Hubert Möllenkamp van de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale vervolgen


AMSTERDAM –  Het openbaar Ministerie in Amsterdam gaat ex-directeur Hubert Möllenkamp van de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale vervolgen.

Dat bevestigt een woordvoerder van het parket Amsterdam donderdagochtend aan De Telegraaf. Naast Möllenkamp worden nog vier personen vervolgd. Zij zijn allen direct of indirect betrokken geweest bij voormalige zakenpartners van de woningcorporatie.

Justitie verdenkt de vijf van fraude, zoals het aannemen en/of betalen van steekpenningen, valsheid in geschrifte, belastingfraude en witwassen.

Möllenkamp werd in 2009 door Rochdale ontslagen, nadat de zaak aan het rollen was gekomen dankzij publicaties in De Telegraaf. Hij zou zichzelf onder meer te veel pensioengeld hebben toegekend, onterecht gedeclareerde bedragen hebben ontvangen en financiële gunsten en diensten hebben gekregen van zakelijke relaties zonder aanwijsbare tegenprestaties.

Afgelopen dinsdag werd de ex-directeur door de rechtbank in Lelystad failliet verklaard.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Corruptie, Hoofd verantwoordelijke, Misdaad, Moraal en Fatsoensnormen, Nieuws, Normen en Waarden, opmerklijk nieuws en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s