Rotterdamse politiecommissaris met slok op achter het stuur


© anp

UPDATE  Commissaris Jan Hoogstraten van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond is tijdens de jaarwisseling in zijn woonplaats Capelle aan den IJssel betrapt op het rijden met een slok op. Hij bleek met vier maal de toegestane hoeveelheid alcohol achter zijn kiezen achter het stuur te zijn gekropen.

Korpschef Frank Paauw heeft direct na het incident de burgemeester, hoofdofficier van justitie en het bestuur van de ondernemingsraad op de hoogte gesteld. Daarna is de zaak ook intern gecommuniceerd. Gisteren lekte het nieuws via een anonieme bron uit.

Politierechter
Tegen Hoogstraten, die de bewuste nacht niet in dienst was, is intern een diciplinair onderzoek gestart en ook loopt er een gerechtelijk onderzoek. Hij moet zich deze week voor de politierechter verantwoorden. Het rijbewijs van Hoogstraten is in beslag genomen. Hoogstraten is nog wel gewoon aan het werk.

Noodsituatie
Volgens de politie is sprake geweest van een noodsituatie. Hoogstraten had met zijn echtgenote oud en nieuw bij kennissen gevierd en was wandelend op weg naar huis toen zijn vrouw ten val kwam.

Omdat hulp te lang op zich liet wachten, haalde de commissaris thuis zijn auto op om zijn vrouw naar het ziekenhuis te kunnen brengen. Toen hij bij zijn echtgenote arriveerde, waren er al agenten bij haar. Die roken bij Hoogstraten een dranklucht en liet hem een blaastest afleggen. Daaruit bleek dat hij te veel drank op had om te mogen rijden.

Hoogstraten was in 2007 districtschef van Rotterdam-centrum en gaf destijds in die hoedanigheid, samen met de voormalig burgemeester Opstelten het startsein van een preventie alcoholcampagne voor de jeugd. Momenteel is hij werkzaam als coördinator van de evenementen in Rotterdam.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Blunder, Misdaad, Moraal en Fatsoensnormen, Nieuws, Nieuws en politiek, Normen en Waarden, opmerklijk nieuws, Politie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Rotterdamse politiecommissaris met slok op achter het stuur

 1. Jacqueline zegt:

  Nou dat is toevallig, mijn dochter wilde ook iemand naar het ziekenhuis brengen maar haar rijbewijs werd ingenomen, zij moest een cursus doen a 1000 euro en heeft daarna nog de nodige ellende met de gemeente gehad om haar rijbewijs weer terug te krijgen.

  • DutchTV zegt:

   Ik vind het flauw dat jij nu de rechtsongelijkheid tussen de wittenboordencriminaliteit en de gewone burger hier zomaar neer zet.

   Vroeger zongen ze het al bij de Marine Zorg dat je er bij komt bij de …….moet je zijn.
   Valt nog mee dat er een klokkenluider is onder de agenten. Even raden iemand met een geweten?
   Of iemand van wie zijn promotie niet door ging.

   • Jacqueline zegt:

    Er was ooit reclame over “Die blauwe pet past ons allemaal”
    Zou eigenlijk moeten zijn “Onder die blauwe pet past alles”

    Maar ja die vlieger gaat niet meer op omdat er steeds meer onder die pet vandaan komt rollen. Zeker overvol geraakt.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s