Liquidatie ‘Piet de slappe’ schokt Brabants dorp


De politie tast nog in het duister over het motief voor de kille moord op twee Brabanders, vrijdag bij Van der Valk in Houten. De vluchtauto was gestolen en voorzien van valse kentekenplaten. Van de dader(s) ontbreekt ieder spoor. Wijk en Aalburg is geschokt door de professionele liquidatie van campingbaas Pieter Vos en een van zijn vaste gasten.

©
© anp

Dat meldt het AD.

Op de deuren van het woonhuis en een gebouw van camping ’t Wertje hangt een briefje. De geplande kerstborrel gaat ‘vanwege privé-omstandigheden’ niet door. De zus en zwager van de 47-jarige campingbaas Pieter Vos lopen aangeslagen naar het huis van hun vermoorde familielid. Ze zijn te bedroefd om iets te zeggen.

Vos – bijnaam ‘Piet de slappe’ – werd vrijdagavond in koelen bloede op de parkeerplaats van Van der Valk in Houten door het hoofd geschoten. Het andere slachtoffer is een 53-jarige vaste bewoner van een van zijn campingchalets: bijnaam ‘zwarte Jaap’. Het is volstrekt onduidelijk wat de twee in het hotel te zoeken hadden.

Een nicht van Pieter Vos barst in tranen uit als wordt gevraagd naar de moord op haar oom. Volgens haar is de familie in shock. ‘We begrijpen er niks van,’ vertelt ze. ‘Het was zo’n lieve man, altijd vrolijk.’

Pieter Vos runt al jaren de camping aan de Maasdijk. Hij nam de zaak over van zijn ouders. De chalets op de camping worden geregeld door Polen bewoond, zeggen dorpsbewoners. Vos is daarnaast eigenaar van een bedrijf dat bouwmachines en machinisten verhuurt. Zijn vrouw is eigenaresse van een juwelierszaak in Den Bosch.

In het dorp gonst het al jaren van de geruchten dat Vos actief was in het criminele milieu. Boze tongen beweren dat hij handelde in verdovende middelen. Zijn nicht verwijst die geruchten resoluut naar het land der fabelen. ‘We kennen die verhalen uit het dorp, maar er klopt helemaal niks van. We tasten in het duister over wat hier is gebeurd.’

Lees het hele verhaal vandaag in het AD

 

© anp
© anp

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Misdaad, Moord, Nieuws en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s