Piet Hein Donner ziet niets in een wetgeving die regelt dat politici met een strafblad uit hun ambt worden gezet


De regering ziet niets in wetgeving die regelt dat politici met een strafblad uit hun ambt worden gezet. Dat heeft ex-minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken in zijn laatste brief aan de Tweede Kamer geschreven.

Donner schreef de brief naar aanleiding van vragen van de PvdA-fractie, meldt De Gelderlander. Die wilde dat er wetgeving kwam voor politici die een strafbaar feit hebben gepleegd. Volgens de oppositiepartij vanwege de voorbeeldfunctie van een volksvertegenwoordiger.

Donner is het daar niet mee eens. “De wetgever heeft willen voorkomen dat bij het begaan van lichte delicten het kiesrecht kan worden ontnomen”, schrijft hij, ook namens minister Opstelten van Veiligheid en Justitie.

De PvdA reageerde met de vragen op de kwestie rond de veroordeelde politicus Martin van Meurs. Het Arnhemse gemeenteraadslid zat vast in verband met kinderporno. Hij keert maandagavond waarschijnlijk weer terug in de raad. “In het geval van het gemeenteraadslid uit Arnhem is geen sprake van een delict waarvoor ontzetting van het kiesrecht als bijkomende straf kan worden opgelegd”, schrijft Donner, die vrijdag aftrad na zijn benoeming tot vicevoorzitter van de Raad van State.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Corruptie, Moraal en Fatsoensnormen, Nieuws, Nieuws en politiek, Normen en Waarden, opmerklijk nieuws, Oud-SS'ers spreken, Politiek, Religie, Satire, Sex en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Piet Hein Donner ziet niets in een wetgeving die regelt dat politici met een strafblad uit hun ambt worden gezet

  1. Jacqueline zegt:

    Hoe lang denken die clowns uit het staatscircus der Nederlanden dit nog vol te kunnen houden?
    Gaan doen ze toch wel…niet door de poort maar rechtstreeks naar de hel!

    Knoop dat maar eens goed in die christelijke oortjes van je meneer Donner de Don les Enfants

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s