Moordenaar Gino Paratore (25) leidde een comfortabel leven.


C1000-schutter leidde een luxe leven

 

Gino Paratore met familie. Gino stond bekend als een leuke en vlotte, maar ook jaloerse jongen. Het leven lachte hem toe. Tot zijn vriendin het uitmaakte.

 

Gino Paratore (25) leidde een comfortabel leven. Totdat zijn 18-jarige vriendin Ashana het uitmaakte en bij de agent in opleiding alle stoppen doorsloegen. In een supermarkt in Almelo bracht hij vrijdag eerst haar om het leven, daarna sloeg hij de hand aan zichzelf. Vrienden en bekenden zijn verbijsterd. ‘Je had alles. Waarom?’

 

 

Ongeloof
Het AD beschrijft vandaag de levensloop van Paratore, die in 1986 in Almelo werd geboren als zoon van een Italiaanse immigrant en een Duitse moeder. Op internet gaven vrienden en bekenden de afgelopen dagen uiting aan hun ongeloof. ‘Gino, wat heb je gedaan?’ schrijft ene ‘Peter’. ‘Je was zo’n fijne jongen. Je had alles: een huis in Spanje, een huis in Amsterdam en een huis in Almelo. Waarom?’

Gran Canaria
In 1996 verhuisde het gezin – vader, moeder en drie broers – naar Gran Canaria. Gino keerde geregeld terug naar Nederland en besloot in 2008 de politieacademie in Amsterdam te gaan volgen. Hij stond bekend als temperamentvol, maar werd kennelijk evenwichtig genoeg bevonden om tot de opleiding te worden toegelaten.

Bezitterig gedrag
Tijdens een vakantie op Curaçao liep hij de zeven jaar jongere Ashana Wahl tegen het lijf, afkomstig uit Almelo. Ze zagen elkaar in de weekeinden vooral in Almelo, maar ze kwam ook weleens naar hem toe in Amsterdam. Bij Ashana moet twijfel over de relatie zijn gerezen: ze vond het leeftijdsverschil te groot en had volgens een betrokkene moeite met Gino’s ‘bezitterige’ gedrag.

Stalken
Anderhalve maand geleden zette Ashana een punt achter de relatie. Gino begon haar daarop te bedreigen en te stalken. Een collega van Ashana zegt vandaag in het AD: ‘Ashana was de laatste weken bang. Ze liet doorschemeren dat hij dreigde haar iets aan te doen en zelfmoord te plegen.’

Zelfmoord
Vrijdagavond bracht Gino zijn plan ten uitvoer. Gehuld in het zwart ging hij naar de C1000-supermarkt waar Ashana achter de sigarettenbalie stond. Hij liep op haar af en loste van dichtbij drie schoten. Een halfuur later zou hij zelfmoord plegen.

Lees het hele verhaal vandaag in het AD
(Redactie)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Blunder, Misdaad, Moord, opmerklijk nieuws, Politie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Moordenaar Gino Paratore (25) leidde een comfortabel leven.

 1. Dario Paratore zegt:

  Deze reactie is geweigerd reden niet de tekst maar vals IP nummer vals mailadres en een Italiaan die spaans spreekt? mail maar eerst fatsoenlijk en je excusus aan de slachtoffer en n.b. zou je ook sieren tevens hebben we een backtracesystem opgestart.

 2. Dario Paratore zegt:

  im born in the netherlands i imigraid canarias islands when i was 6 . fock you mother fock you web said … no excusess..
  Gino Was the best .
  Tu hermanito que te quiere.

 3. Dario Paratore zegt:

  and what excuses my famyli dont do nothing…
  mi brother have his reasonns… hee was the best..
  fock you mum fock you dad fock you family and VIVA LA REVPPUBLICA DE ITALIA ..
  stronso.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s