Ashana Wahl was doodsbang voor haar ex-vriend Gino Paratore


ALMELO –  Ashana stond doodsangsten uit. Was bang die vrijdagavond op haar vaste plekje achter de sigarettenbalie te gaan staan en heeft nog geprobeerd met collega’s van dienst te ruilen, maar niemand kon. Het werd haar fataal.

De goedlachse caissière (18) werd door haar ex-vriend Gino Paratore (25), agent in opleiding, in een volle supermarkt doodgeschoten.

Curaçao

„Ashana was bang, écht bang”, zegt haar adoptiebroer Lars Oortwijn (18) nadat hij zojuist een afscheidsgroet in het condoleanceboek voor zijn zus heeft geschreven. Ashana en Gino ontmoetten elkaar twee maanden geleden tijdens vakantie op Curaçao. Maar nadat de caissière onlangs de relatie verbrak, stalkte hij haar. Sinds een week werden de bedreigingen steeds heftiger.

„Hij had ook al eens geroepen dat, als hij haar niet kreeg, niemand haar zou krijgen. We hebben de politie er nog bij gehad, maar die liet weten niets te kunnen doen. Ik weet echter niet of Ashana hem in staat achtte zoiets te doen wat nu is gebeurd. Hoe ziek kun je zijn in je hoofd?”

Gouden zus

Lars werd vijf jaar geleden liefdevol opgenomen in het gezin van Ashana. „Ze was een gouden zus, stond altijd voor me klaar. We waren thuis met z’n zevenen, onder wie drie pleegkinderen. Dat ze zoveel kinderen adopteerden, zegt iets over mijn pleegouders. Ongelooflijk lieve mensen. Ik beschouw ze als mijn biologische ouders.”

Klasgenoten van Ashana van het roc van Twente hebben gisteren een herinneringsruimte ingericht. Ashana volgde een dag in de week de opleiding detailhandel en werkte de overige dagen in de C1000. Vanavond wordt in Almelo een stille tocht gehouden in de vorm van een rozenprotest, waarbij de deelnemers worden opgeroepen een roos voor Ashana mee te nemen. „En reken maar dat ik meeloop voor mijn zus”, zegt Lars.

Rond zes uur houdt burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld een toespraak aan het begin van een stille tocht, die start op de parkeerplaats bij het winkelcentrum. De stille tocht is een initiatief van familie en vrienden van de doodgeschoten vrouw, waaraan politie en gemeente hun medewerking verlenen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Blunder, Corruptie, Misdaad, Moord, Nieuws, Politie, Tragedie en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s