Dienstwapen gevonden naast dode agent is ook het moordwapen.


Bloemen bij de ingang van het winkelcentrum in Almelo. © ANP

Op de plek waar gisteravond het lichaam van de agent in opleiding is gevonden, die vermoedelijk eerder die avond een medewerkster van een supermarkt in Almelo doodschoot, is zijn dienstwapen gevonden. Dat heeft eerste onderzoek uitgewezen, zo laat officier van justitie Carlo Dronkers vandaag weten.

Het staat nog niet vast dat met dit wapen is geschoten. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) kan na technisch onderzoek maandag laten weten of met het wapen recent is geschoten, aldus de officier.

Om vast te stellen of de 25-jarige man met het dienstwapen inderdaad het 18-jarige meisje en vervolgens zichzelf heeft doodgeschoten, moet eerst sectie en een hulzenvergelijking plaatsvinden, zo stelt Dronkers. Daar is een week extra voor nodig.

De agent in opleiding van het korps Amsterdam-Amstelland werd dood gevonden in een woning in het centrum van Almelo. De woning is van zijn ouders, die in het buitenland wonen, aldus de officier. De man woonde daar zelf niet.

De reden van de schietpartij is nog niet duidelijk. , aldus Dronkers. Gisteren werden al twee afscheidsbrieven bij de man gevonden. Voor zover de officier van justitie op dit moment weet geeft de man daarin geen verklaring voor zijn daden.

De jonge vrouw en hij waren bekenden van elkaar. Of zij ook een relatie hadden, en of het ging om een verbroken relatie, kan het Openbaar Ministerie op dit moment nog niet zeggen. ‘We hebben daarover nog geen bevestiging van de familie gehad’, aldus Dronkers.

NOOT.

Uit zeer betrouwbare bronnen weten wij nu al dat het dienstwapen, de kogels afvuurde bij de 2 slachtoffers.

Daar hebben wij geen week voor nodig RR.

 
(ANP/Redactie)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in LEAKS, Misdaad, Moord, Nieuws, opmerklijk nieuws, Politie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Dienstwapen gevonden naast dode agent is ook het moordwapen.

 1. joe zegt:

  agenten mogen hun dienstwapen toch niet meenemen naar huis, volgens mij moeten ze deze na eind van dienst altijd in de kluis leggen

  • DutchTV zegt:

   Dat is normaal wel de procedure die echter zelden wordt nagekomen.

   Net als dat ze elk jaar verplicht zijn een schiettest af te nemen meer dan 60 % is daar voor gezakt en mag dan eigenlijk geen dienstwapen dragen.

   Helaas is dit in de praktijk echter niet het geval.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s