Sanoma erkent dat het de migratie van Web-log.nl verkeerd heeft aangepakt. “We hebben er een potje van gemaakt.”


Web-log.nl: we hebben er een potje van gemaakt

 • Gepubliceerd: Dinsdag 6 december 2011
  Auteur: Jasper Bakker

Sanoma erkent dat het de migratie van Web-log.nl verkeerd heeft aangepakt. “We hebben er een potje van gemaakt.” De Nederlandse blogdienst is na 16 weken nog steeds niet helemaal hersteld.

“Ik zeg niet dat het is opgelost, maar het gaat nu vrij goed”, zegt operationeel directeur Michiel Buitelaar van Sanoma Digital. De uitgeverij kampt al 16 weken met een misgelopen migratie van blogdienst Web-log.nl. Buitelaar trekt het boetekleed aan in een videointerview met Fast Moving Targets.

Mea culpa

“We hebben het niet goed gedaan, niet goed voorbereid, het heeft te lang geduurd voordat we het in de gaten hadden en het heeft te lang geduurd voordat we er iets mee gedaan hebben. Dit was voor de bloggers erg. Mensen zijn weken uit de lucht geweest en hebben weinig informatie van ons gekregen. Dat is slecht.”

De topman stelt dat de Nederlandse blogdienst de zaken bijna weer op orde heeft. Hij echoot daarmee de woorden die content publishing director Eric Ariëns ruim een maand geleden uitte. Die topman verzekerde Webwereld begin november dat het einde van de migratienachtmerrie in zicht was. Hij durfde toen geen datum te geven. Buitelaar zegt nu: “Ook ik loop af en toe met de staart tussen de benen door de gang. We hebben er een potje van gemaakt.”

Boze gebruikers

Ondanks die geruststellende woorden en boetedoening van uitgeverij Sanoma blijft het herstel uit en blijven bloggers boos. Enerzijds over de slechte afhandeling waar Buitelaar van spreekt, maar anderzijds over de aanhoudende problemen. “Al weken lang worden er summier -onjuiste- berichtjes geplaatst op de Facebookpagina en Helpdesk van Weblog”, klaagt gebruiker Elly van Veen.

Zij schrijft dit in een open brief aan Sanoma en Web-log.nl, die ze heeft gepost op haar blog, noodgedwongen verhuist ze zelf naar WordPress.com. Deze voormalige Web-log.nl-blogger heeft klaagde eerder ook al over de plotse verdwijning van de klaagmuur bij Web-log.nl. Die forumplek was door gebruikers ingericht om hun ongenoegen te uiten over de migratie. Na het offline halen daarvan is er een uitwijkpost opgezet.

“Tickets worden niet beantwoord en nu lijkt het wel of iedereen is vertrokken. Er wordt niet gecommuniceerd naar de klant toe, een kwalijke zaak.” De meest recente update van Web-log.nl over de eigen overgang naar het WordPress-platform stamt van 21 november. Productmanager Coen Wesselman meldt dat er een test is gedaan met het herimporteren van de weblogs. Die test is goed verlopen, waarna alle blogs opnieuw worden ingelezen.

Dubbele blogberichten

Daarbij worden de afbeeldingen bij blogposts uit het verleden “later toegevoegd”. Het importproces zorgt zelf ook weer voor problemen: de beschikbaarheid van het systeem is “helaas niet optimaal”. “Weblogs zullen regelmatig niet laden, beheer kan niet reageren tijdens het plaatsen van een bericht en wijzigingen worden niet opgeslagen”, aldus Web-log.nl. Deze “vervelende, maar tijdelijke situatie” moet inmiddels weer voorbij zijn.

Verder bevestigt Web-log.nl de klachten van gebruikers over dubbel geplaatste berichten. “Er zijn afgelopen maanden twee exportbestanden gecreëerd: één op 24 mei en één op 23 augustus. Alle berichten die vóór 24 mei zijn geplaatst en in de periode tot 23 augustus zijn aangepast, verschijnen nu dubbel op je blog. Het systeem ziet het aangepaste bericht namelijk als een nieuwe post. Deze dubbele berichten worden niet automatisch verwijderd.”

COO Michiel Buitelaar van Sanoma over onder andere de misgelopen migratie van Web-log.nl (vanaf 39:52):

Bron webwereld

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Blunder, Corruptie, Film, Fotos, Ingezonden stukken, LEAKS, Misdaad, Moraal en Fatsoensnormen, Nieuws, Normen en Waarden, opmerklijk nieuws, Overig, Persoonlijk, Sanoma, Tragedie en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Sanoma erkent dat het de migratie van Web-log.nl verkeerd heeft aangepakt. “We hebben er een potje van gemaakt.”

 1. Irene zegt:

  Schandalige Arrogantie van deze Kleuters met een grote K.
  De ondeskundigheid in zijn top.
  Het feit dat mensen jaren werk hierin hebben opgebouwd los van de emotionele en informatieve waarde die het bezit.!!!!
  Het wordt gewoon zo over de balk gegooid en vernietigd.
  En de laksheid waarmee hier wordt omgegaan onder het mom “we zijn een beetje een verkeerde weg in geslagen “is buitengewoon schadelijk.
  De gevolgen van deze verkeerde afslag zal jullie dan ook duur te komen staan denk ik
  Dit valt onder het straatbordje “verantwoordelijkheid voor je daden ”
  Irene

 2. DutchTV zegt:

  De reactie van Mustafa is niet geplaats in strijd met onze Disclaimer

 3. Frans zegt:

  Mongolen zijn het bij Sanoma.zeker als je die Michiel Buitelaar ziet en hoort praten.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s