Shirt in mondje met opdruk Het is mijn schuld


LEEUWARDEN –  Sietske H. uit het Friese Nij Beets, die eerder tot 12 jaar cel werd veroordeeld wegens kindermoord- en doodslag, heeft bij één van haar gedode baby’s een T-shirt in het mondje gedrukt met de opdruk Het is allemaal mijn schuld. Het kindje kwam door verstikking om het leven.

Dat bleek donderdag voor het hof in Leeuwarden tijdens het hoger beroep in de zaak van de babymoorden. H. had het shirt gekregen van haar stamkroeg De Brêge in haar woonplaats. Er zat volgens haar geen symboliek achter. Voorzitter Willem Foppen van de strafkamer noemde het „een bizar detail”.

Het OM eiste opnieuw 12 jaar cel tegen de vrouw wegens één keer kinderdoodslag en drie keer kindermoord.

Het OM stelde dat de zaak van de babymoorden „bijzonder onbevredigend en teleurstellend” is verlopen, omdat de waarom-vraag nog steeds onvoldoende is beantwoord. „Sietske H. heeft door haar weigering mee te werken aan een onderzoek in het Pieter Baan Centrum ons geen blik in haar persoonlijkheid gegund.”

Dat was, aldus het OM, een zakelijke overweging om tbs te voorkomen. „Hoe denkbaar is het dat Sietske H. opnieuw een kind krijgt en doodt?” zei de advocaat-generaal.

De kindjes van Sietske H. zouden nu 8, 6, 4 en 2 jaar zijn geweest, rekende het OM voor. „Ze zouden naar school zijn gegaan, hadden leren rekenen en lezen, hadden rondgerend op een grasveld. Maar zij heeft in 6 jaar vier keer een einde gemaakt aan het leven van een gezond kind. Met de beste wil van de wereld is er geen enkele aanleiding tot strafvermindering.”

‘Niet vaker zwanger’

Sietske ontkent dat ze vaker zwanger is geweest dan de vier keer dat zij is bevallen. Volgens het gerechtshof zijn er wel signalen die erop duiden dat ze vaker in verwachting was.

Sietske H. kreeg in de periode 2003-2009 vier kindjes, die ze direct na de bevalling door verstikking om het leven bracht. Maar volgens mensen in haar omgeving, vooral op de opleiding die ze indertijd deed, is ze tussendoor mogelijk nog twee keer zwanger geweest. „Het is niet waar. Klaar”, antwoordde Sietske H. Ook ontkende ze dat ze in die tijd een miskraam heeft gehad.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Misdaad, Moord, Nieuws, Politie, Tragedie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s