Rick Halman ook verdacht van moord op Ajaxfan Sven Westendorp


Rick Halman. © Depolitiezoekt.nl

UPDATE  Justitie vermoedt dat de voortvluchtige Ajaxhooligan Rick Halman niet alleen een man heeft doodgeschoten in De Pijp, maar dat hij ook betrokken was bij de liquidatie van Sven Westendorp, eveneens lid van de harde kern van Ajax.

Dat is volgens ingewijden de reden dat justitie Halmans foto en naam vrijgaf in een opsporingsbericht – een zwaar middel dat maar weinig wordt toegepast, meldt het Parool.

Sven Westendorp
Het onderzoeksteam gaat ervan uit dat Halman op 12 augustus een hoofdrol speelde bij de liquidatie van Sven Westendorp bij diens huis in Amsterdam-Slotervaart, mogelijk als de schutter. Vervolgens zou hij op 29 oktober een 24-jarige man hebben neergeschoten op de hoek van de Ruysdaelkade met de Albert Cuypstraat in De Pijp.

Dat Halman nu als betrokkene bij de liquidatie van Westendorp wordt beschouwd, voedt de geruchten dat Westendorp in kringen van Ajaxhooligans werd gezien als mogelijke informant van de politie.

Drugshandel
Halman is een goede vriend van Daan van der E., hoofdverdachte in de strafzaak waarin een groep Ajaxfans wordt beticht van drugshandel. In die zaak speelde Westendorp ook een rol. Dat hij, anders dan zijn medeverdachten, níet is gearresteerd, werkte het gerucht in de hand dat hij met de politie had gepraat – wat intimi overigens ontkennen.

Betrokkenen zagen dat in het milieu gevaarlijke gerucht als mogelijke aanleiding voor de moord.

Schietpartij Rotterdam
Rick Halman, 28 jaar, heeft een forse staat van dienst als hooligan, geregeld samen met Daan van der E.  Zo waren ze beiden betrokken bij een schietpartij in Rotterdam, in het door Feyenoorders gefrequenteerde café ’t Kruispunt op 7 augustus 2009. Halman schoot, Daan van der E. brak een spiegel.

Halman werd vaker gearresteerd vanwege voetbalgeweld en werd door de politie al voor de twee schietpartijen beschouwd als zeer gewelddadig.

Lees meer in het Parool

(Redactie)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Misdaad, Moord, Nieuws en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Rick Halman ook verdacht van moord op Ajaxfan Sven Westendorp

  1. Ajaxfan zegt:

    Heeft nog lang geduurd wij dachten het al.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s