Ouders: Tristan van der Vlis kreeg medicijnen veels te laat


Agenten bij de ingang van winkelcentrum De Ridderhof. © ANP

In een brief aan de Tweede Kamer hebben de ouders van Tristan van der Vlis, de schutter die in april van dit jaar een bloedbad aanrichtte in Alphen aan den Rijn, laten weten dat hun zoon bereid was medicijnen te nemen, maar dat de antidepressiva en intipsychotica niet werden voorgeschreven omdat de hulpverleners hen in eerste instantie niet serieus namen.

Daardoor kreeg de jongen de medicatie te laat, aldus zijn vader en moeder. Uit onderzoek bleek later dat Tristan schizofreen was en een ernstig psychotische belevingswereld had. Het duurde uiteindelijk een half jaar voordat de medicijnen werden verstrekt.

De brief van Tristans ouders zou, volgens de NOS, vandaag in de Kamer ter sprake zijn gekomen bij de hoorzitting over de het gedane onderzoek naar de schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof. Van der Vlis maakte in Alphen aan den Rijn zes dodelijke slachtoffers en schoot daarna zichzelf dood.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Blunder, dwalingen, Misdaad, Moord, Nieuws, opmerklijk nieuws, Politie, Religie, Tragedie, Tristan van der Vlis., Voorspellingen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s