Onderzoek dood actrice Natalie Wood heropend


 

Natalie Wood in 1955. © afp

 

De politie van Los Angeles heeft het onderzoek heropend naar de dood van de actrice Natalie Wood. Die verdronk in 1981 tijdens een boottocht voor de kust van Californië. De politie zou beschikken over nieuwe informatie, afkomstig van de kapitein die de boot destijds bestuurde.

 

 

 

Volgens hoofdcommissaris van politie Lee Baca deed de kapitein onlangs uitlatingen die ‘de moeite van het onderzoeken waard zijn’. Hij zou zijn opmerkingen hebben gemaakt nu het dertig jaar geleden is dat het incident zich voordeed. Wood overleed op 43-jarige leeftijd tijdens het Thanksgiving-weekeinde van 1981, op 29 november.

Ongeval
Een andere betrokkene liet weten dat de politie onlangs een brief ontving van iemand die zei dat de kapitein ‘nieuwe herinneringen’ had aan de zaak. Destijds werd de verdrinking afgedaan als een ongeval, hoewel sindsdien veel is gespeculeerd over de precieze omstandigheden waaronder de gevierde actrice (‘Rebel Without a Cause’, ‘West Side Story’) om het leven kwam.

Opofferen
De boot waarop ze zich voor haar dood bevond, was eigendom van Wood en haar echtgenoot, de acteur Robert Wagner. Vanwege de Amerikaanse feestdag hadden ze de bevriende acteur Christopher Walken uitgenodigd. De drie hadden aardig wat gedronken en voerden een verhitte discussie over de vraag in hoeverre je je gezinsleven mocht verwaarlozen in het belang van je carrière. Walken nam het standpunt in dat Wood verplicht was alles op te offeren voor het acteren, zelfs als dat ten koste ging van man en kinderen. Wagner was het daarmee niet eens.

Uitgegleden
Wood ging naar bed. Wagners verklaring destijds luidde dat Walken en hij het meningsverschil daarna bijlegden en eveneens gingen slapen. Wood zou naderhand weer aan dek zijn gekomen en daar hebben ontdekt dat het reddingsbootje was losgeraakt. Ze zou zijn uitgegleden en verdronken bij een poging het bootje vast te maken. Van haar was bekend dat ze niet kon zwemmen.

‘Ik heb het nog ontstellend vaak met anderen doorgenomen’, zei Wagner over de gebeurtenis in een interview in 2008. ‘Niemand had iets gehoord.’ (Henrico Prins)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Misdaad, Moord, Nieuws, opmerklijk nieuws, Politie, Tragedie, Verhalen, Vermist en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Onderzoek dood actrice Natalie Wood heropend

  1. Isabel Blanco zegt:

    Weet je Mike ik ken de zaak niet goed, was te jong maar mama heeft altijd volgehouden dat de zaak aan alle kanten stonk, haar zintuig is inderdaad een stuk sterker dan ze wil beseffen zo lees je maar weer, maar ik denk dat jij ook altijd een rare bijsmaak in deze zult hebben gehad, jouw kennende.

  2. Ajaxfan zegt:

    Ik heb ook een rare smaak in mijn mond.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s