Neonazitrio schoot slachtoffers recht in gezicht en filmde de lijken


Acht van de slachtoffers van de zogenaamde kebabmoorden. © afp


‘De ergste neonazidreiging sinds Hitler’, zo omschrijven de Duitse veiligheidsdiensten de drie jonge neonazikillers die minstens negen buitenlanders en een jonge agente vermoordden en veertien banken overvielen.

Het opgeblazen huis in Zwickau waar het trio samenwoonde.
Het opgeblazen huis in Zwickau waar het trio samenwoonde. © getty
Beate Zschäpe gaf haarzelf afgelopen weekend aan.
Beate Zschäpe gaf haarzelf afgelopen weekend aan. © afp
Tussen het puin werd het bewijsmateriaal gevonden.
Tussen het puin werd het bewijsmateriaal gevonden. © afp

 

In het opgeblazen huis van de horrorbende in Zwickau trof de politie afgelopen week zelf opgenomen bekentenissen aan. De beelden bevatten gruwelijke details over de neonazimoorden, zo meldt de Duitse krant De Bild. Ze schoten hun slachtoffers recht in het gezicht en filmden de lijken.

De drie neonazikillers waren Beate Zschäpe, Uwe Mundlos en Uwe Böhnhardt. De laatste twee kwamen om. Ze zouden elkaar een kogel door het hoofd gejaagd hebben. Beate, die zichzelf gisteren aangaf bij de politie, blies hun huis in Zwicaku op, waar de politie in het puin de bewijzen vond die het drietal linkten aan de reeks moorden tussen 2000 en 2006 in Duitsland. De moorden staan in Duitsland bekend als de kebabmoorden, omdat het meestal ging om snackbarhouders. De Bild schetst een portret van het perverse neonazitrio.

Neonazitrio
Het drietal leerde elkaar kennen in de jaren ’90 in de Oost-Duitse stad Jena, een extreemrechtse broeihaard. Uwe Mundlos wierp zich zonder bedenkingen op als de meedogenloze leider. Hij had twee gehandicapte broers en tekende graag portretten van nazileiders als Rudolf Hess.

Uwe Böhnhardt was de wapenfreak van het drietal. Hij had vrijwel altijd een reuzedolk van 30 centimeter lang bij zich. Beate Zschäpe is de gevaarlijke meeloopster. Met de twee Uwe’s heeft zij een driehoeksrelatie.

Racistische moorden
De drie begonnen aan een groot samenzweringsproject tegen de Duitse staat. Ze noemden zich de ‘Nationaalsocialistische Onderwereld’ en hun slogan luidde ‘Geen woorden maar daden’. Ze woonden samen in een oude villa in Zwickau. Om aan geld te komen, overvielen ze maar liefst veertien banken. Daarnaast begonnen ze aan een jarenlange strooptocht van racistische moorden op allochtonen. De eerste moorden op twee Turken pleegden ze in het voor neonazi’s mythische Nürnberg, omdat Hitler daar zijn partijdagen hield.

In totaal pleegde het trio minstens tien soortgelijke moorden. Ze kozen willekeurig buitenlandse slachtoffers uit: acht Turken, een Griek en ook een agente (de 22-jarige Michelle K. die werd doodgeschoten bij een bankoverval). Na iedere moord fotografeerden en filmden ze de lijken voor een soort propagandafilm. Bij een van de moorden filmden ze hun slachtoffer zelfs al voor de moord.

Slachtoffers gespiest
De politie trof in de opgeblazen villa in Zwickau de bekentenisvideo aan van de ‘Nationalsozialistischer Untergrund’. Daarop is onder meer het dienstwapen te zien van de vermoorde agente Michèle K. (22), een spijkerbom die in 2004 in Keulen 22 gewonden maakte, een collage van krantenknipsels over de kebabmoorden en vooral veel diepgewortelde racistische haat. Zo is er een beeld opgedoken van hun Turkse doelwitten met daarbij de perverse leus ‘Heute Aktion Dönerspiess’ (vandaag dönerkebab-actie), waarbij ze hun slachtoffers symbolisch spiesen.

 
Een snackbar in Nuremberg. In 2005 werd de eigenaar vermoord, waarschijnlijk ook door het trio. © afp
Het moordwapen was telkens een Ceska Type 83. © afp
 
bronnen der Bild en ANP
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Blunder, Corruptie, Diversen, Geluid-tape's, Misdaad, Moord, Moraal en Fatsoensnormen, Nieuws, Nieuws en politiek, Normen en Waarden, opmerklijk nieuws, Overig, Politie, Politiek, Religie, Tragedie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s