John van den H. aka de KALE TEKKEL ergerd zich aan de M.C. Satudarah en Hells Angels


© ANP


 ‘Het KRO-programma Reporter laat zich door Satudarah de meest doorzichtige leugens op de mouw spelden. Het werd haast neergezet als een tafeltennisvereniging’. Dit vindt John van den Heuvel, die zich ergerde aan de uitzending over de .

 

 Bij John van den Heuvel is politieonderzoek kennelijk heilig

behalve als hij de verdachte is.  

Dirk Bayens, KRO Reporter

”Hier mogen de vrouwen en de kinderen van de clubleden vertoeven’, aldus de president van de Enschedese afdeling. Het ontbrak er nog aan dat er bingo werd gespeeld. Wat de mannen intussen echt uitspoken, werd veiligheidshalve maar onbesproken gelaten. Zoals veel meer in nevelen bleef gehuld’, aldus de misdaadjournalist in zijn column in de Telegraaf.

Charmeoffensief
Volgens Van den Heuvel gebruikt Satudarah de onkritische KRO-medewerkers voor een charmeoffensief, aangezien de van oorsprong Molukse motorclub de laatste maanden veelvuldig negatief in het nieuws kwam. ‘In het tv-programma Reporter mochten enkele Satudarah-leden afgelopen vrijdag uitleggen, dat ze toch echt tot een keurige motorclub behoren en niets met criminaliteit van doen hebben’, schrijft Van den Heuvel cynisch.

Dirk Bayens, journalist bij KRO Reporter, geeft op Crimesite.nl een reactie op de kritiek. ‘KRO Reporter liet alle partijen aan het woord. De Nationale Recherche kreeg de ruimte om haar onderzoek toe te lichten. Maar dat hoeft niet te betekenen dat het politieonderzoek heilig is, zoals bij John van den Heuvel kennelijk wel het geval is. Een aantal rechtsgeleerden nam, Hoogleraar Tak en Peter Koppens.onafhankelijk van elkaar, een recent politiedocument over motorclubs door. Wat blijkt dan? Het schort nog steeds aan bewijs,’ schrijft Bayens.

Hij vervolgt: ‘Volgens Van den Heuvel gaat het om een charmeoffensief. Hoezo charmeoffensief, vraag ik me dan af? Neem het gesprek met Michel Boer, een prominent lid van Satudarah.

Boer heeft een waslijst aan veroordelingen wegens ernstige delicten. In de documentaire wordt hij daar gewoon op bevraagd. En zijn antwoord is allerminst charmant.’

Hete brij
Volgens Bayens draait niet hij, maar Van den Heuvel om de hete brij heen. ‘De essentie van de rechtsstaat is dat je beschaafder blijft dan het gajes dat je bestrijdt.  Daar lijkt John van den Heuvel om heen te draaien.’

Bron diverse crimesite Kro Anp

Trouwens op het kantoor van Peter Air vonden we meer wapens dan ooit ergens bij een M.C.

Dus Kale TEKKEL GROETJE;S AAN Angelo en ga naar de Rabo iemand in de Boot nemen als je het begrijpt.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Art, Boeken, Corruptie, Dagboek, Diversen, dwalingen, Film, Fotos, Geluid-tape's, Moraal en Fatsoensnormen, Nieuws, Normen en Waarden, opmerklijk nieuws, Overig, Persoonlijk, Peter R de Vries, Politie, Politiek, Rechterlijke dwalingen in Nederland, Religie, Satire, Sex, Spiritueel, Sport, Televisie, Vakantie, Vechtsporten, Verhalen, Vermist, Voorspellingen, Werk en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Bedankt voor het plaatsen van uw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s